Blockchain Stories
Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De vraag naar Bitcoin heeft de afgelopen week een opmerkelijke stijging doorgemaakt, met een toename van maar liefst 177.000 BTC. Deze groei heeft geleid tot een prijsstijging van 5%, waarbij de koers stabiel blijft boven de cruciale bewegende gemiddelden (EMAs).

Deze ontwikkeling benadrukt de positieve stemming op de markt en de toenemende interesse in Bitcoin als waardevol digitaal bezit.

Recente groei van Bitcoin en prijsstijging

De aanzienlijke toename in de vraag naar Bitcoin weerspiegelt een bredere trend van herstel en groei binnen de cryptomarkt. Deze opwaartse beweging is toe te schrijven aan zowel institutionele als particuliere beleggers die hun vertrouwen in digitale valuta herwinnen.

De prijs blijft boven belangrijke EMAs (Exponential Moving Averages), wat wijst op een gunstige fase voor verdere prijsstijgingen en potentiรซle winstnemingen. Analisten voorspellen dat als Bitcoin deze trend voortzet, het mogelijk de $70.000 grens kan bereiken, een psychologisch belangrijke mijlpaal voor investeerders.

Dit optimistische vooruitzicht wordt verder ondersteund door technische analyses die wijzen op een potentiรซle bullish fase, met de mogelijkheid om de weerstand van $69.000 te doorbreken. Bovendien suggereren marktindicatoren dat er voldoende koopdruk is om deze niveaus te handhaven en zelfs te overtreffen, wat kan leiden tot een nieuwe bullmarkt voor Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Bitcoin koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Invloed van Amerikaanse BTC spot ETFs en BlackRock

Een belangrijke drijfveer achter de recente prijsstijging is de rol van Amerikaanse BTC spot ETFs. Deze fondsen hebben consequent 9.000 BTC per dag aan hun portefeuilles toegevoegd.

Vooral BlackRock heeft een aanzienlijke impact gehad, met een kapitaalinstroom die de groei van Bitcoin verder ondersteunt. Deze trend versterkt het vertrouwen in Bitcoin als een levensvatbare investering en drijft de prijs omhoog.

De markt wordt verder beรฏnvloed door factoren zoals de rentetarieven van de Federal Reserve en de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deze elementen kunnen van invloed zijn op de prijsdynamiek van Bitcoin en de bredere cryptomarkt.

Positieve sentimenten en toekomstige verwachtingen

Polymarket, een platform voor voorspellingsmarkten, schat de kans dat Bitcoin in oktober de $70.000 zal bereiken op 64%. Deze verwachting onderstreept de optimistische sentimenten die momenteel in de markt heersen. Met een stijging van 45 procentpunten in slechts een week, weerspiegelt dit de groeiende vertrouwen van investeerders in de toekomst van Bitcoin.

Daarnaast suggereert de 14 daagse Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin dat de koers verder kan stijgen tot $69.000 voordat overbought territoria worden bereikt. Deze indicator ondersteunt het optimistische vooruitzicht en wijst op de mogelijkheid van verdere prijsstijgingen.

Met de voortdurende belangstelling van zowel particuliere als institutionele investeerders blijft Bitcoin een cruciaal speerpunt in de evoluerende wereld van digitale valuta’s. De recente ontwikkelingen en marktsentimenten schilderen een positief beeld, waarbij de weg naar de $70.000 doelstelling binnen handbereik lijkt te liggen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

ENA ziet $500M stijging in TVL: Komt er een nieuwe rally aan?

Timo Bruinsma

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu