Blockchain Stories
Kaspa daalt met 26% in 30 dagen en dit zeggen on chain metrics
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Kaspa daalt met 26% in 30 dagen en dit zeggen on chain metrics

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Terwijl de meeste altcoins de afgelopen maand enkele winsten hebben geboekt, is Kaspa (Ticker: KAS) in een dalende spiraal beland en die lijkt aan te blijven houden.

Gedurende deze periode heeft KAS binnen een dalend trendkanaal gehandeld. Op het moment van schrijven bevindt de altcoin zich dicht bij de onderste grens van dit kanaal.

Kaspa wordt momenteel verhandeld voor $0,1264, wat een daling van 5% in de afgelopen dag betekent. De altcoin heeft op maandbasis een verlies van 26% geleden en op wekelijkse basis is de dalende trend met 3,50% voortgezet.

Negatief marktsentiment

De huidige marktomstandigheden laten zien dat Kaspa wordt geconfronteerd met een extreem negatief sentiment, waarbij investeerders massaal hun posities sluiten.ย 

Volgens een analyse door ons op basis van gegevens van Market Prophit, ervaart Kaspa een sterk negatief marktsentiment. Het algemene sentiment was negatief met een waarde van -0,0466, terwijl de Crowd Z-score op -5,206 stond. 

image
Bron: Market Prohipt

Dit impliceert dat de meeste investeerders weinig vertrouwen hebben in de toekomstige koersontwikkeling van de altcoin. Laten we hieronder kort analyseren wat de grafieken van Kaspa zeggen.

Wat zeggen de grafieken van Kaspa?

De grafieken bevestigen het negatieve momentum van Kaspa. Zo is de Relative Strength Index (RSI) gedaald tot 31, wat in de buurt komt van het oververkochte gebied. Dit duidt erop dat de verkopers de markt domineren.

Daarnaast bevestigt de Directional Movement Index (DMI) de dalende trend, waarbij de +DI lager is dan de -DI, wat wijst op een sterke dalende beweging die waarschijnlijk zal aanhouden.

image
Bron: TradingView

Verder is de Long/Short Ratio van Kaspa onder de 1 gezakt, met een waarde van 0,67. Dit geeft aan dat short sellers de overhand hebben, wat betekent dat de meeste handelaren op dit moment bearish zijn.

image
Bron: Coinglass

Liquidaties van lange posities

Bovendien heeft Kaspa de afgelopen twee weken vooral te maken gehad met liquidaties van lange posities. Wanneer lange posities worden geliquideerd, weerspiegelt dit een sterke neerwaartse prijsbeweging. 

image
Bron: Coinglass

De verkoopdruk neemt verder toe door deze liquidaties, wat de dalende trend versnelt.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

BONK stijgt met 10% in de afgelopen 24 uur

Timo Bruinsma

Kan Stellar zijn herstel met 10% uitbreiden ondanks zwakke volumes?

Timo Bruinsma

Crow with Knife Crypto stijgt met bijna 100% in 24 uur

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu