Blockchain Stories
Dogecoin prijs kan 30% dalen bij verzwakte markt
Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin prijs kan 30% dalen bij verzwakte markt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt is voortdurend in beweging, en Dogecoin is daarop geen uitzondering. In de afgelopen maanden heeft deze cryptovaluta aanzienlijke waardeschommelingen doorgemaakt, met investeerders die profiteren van de volatiliteit.

Momenteel zien we echter een opmerkelijke stijging in de waarde van Dogecoin, met een toename van bijna 10% in één dag. Dit is opvallend na een periode van stabiliteit. Tegelijkertijd groeit de gemiddelde transactiegrootte, wat wijst op meer activiteit van grotere marktdeelnemers zoals institutionele beleggers.

Deze ontwikkelingen kunnen een vroeg signaal zijn van een opkomende bullmarkt, die mogelijk meer investeerders aantrekt en verdere waardestijgingen veroorzaakt. Toch is het belangrijk dat beleggers voorzichtig zijn en het risico van een volatiele markt niet onderschatten.

Recente opkomst van Dogecoin

Dogecoin heeft recent een aanzienlijke stijging in de gemiddelde transactiegrootte laten zien, van 55.000 op 10 oktober naar 244.000 op 14 oktober. Deze toename suggereert dat grote spelers zich mengen in de DOGE markt, wat vaak wijst op meer kapitaal en mogelijke prijsstijgingen.

Grotere transactiegroottes kunnen erop duiden dat institutionele beleggers of vermogende particulieren het potentieel van Dogecoin erkennen.

Dogecoin transaction size
Bron: IntoTheBlock

De gemiddelde transactiegrootte kan het vertrouwen van marktdeelnemers weerspiegelen. Grotere transacties kunnen duiden op verhoogde interesse en groeiende marktactiviteit, wat resulteert in meer volatiliteit en kansen voor investeerders.

Het is cruciaal voor handelaren en investeerders om deze dynamiek goed in de gaten te houden om strategische beslissingen te nemen.

Technische analyse van Dogecoin

Technische indicatoren zoals de Directional Movement Index (DMI) wijzen op een opwaartse trend, wat een positieve marktbeweging suggereert. De DMI, een vaak gebruikte tool voor prijsanalyse, biedt inzicht in het marktmomentum.

Echter, de ADX lijn, die de trendsterkte meet, ligt onder de 20. Dit betekent dat hoewel Dogecoin stijgt, de kracht van deze stijging zwak is. Een ADX waarde onder de 20 wijst op een zwakke of afwezige trend, wat voorzichtigheid vereist bij de huidige stijging.

ADX koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

De Exponential Moving Average (EMA) is ook belangrijk. Door meer gewicht te geven aan recente prijsbewegingen, helpt de EMA bij trendanalyse. De kortetermijn EMA boven de langetermijn EMA wijst op positief momentum, met hogere kortetermijnprijsbewegingen dan langetermijnbewegingen.

Dit wordt vaak gezien als een opwaartse trend. Echter, de kleine afstand tussen deze lijnen impliceert dat de trend kwetsbaar is voor een plotselinge ommekeer, wat suggereert dat beleggers voorzichtig moeten zijn aangezien marktomstandigheden snel kunnen veranderen.

Dogecoin EMA koergrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Potentiële scenario voor de prijs van DOGE

Als het huidige bullish sentiment aanhoudt, kan de prijs van Dogecoin verder stijgen en weerstandsniveaus testen rond $0,138 en $0,143. Maar als de koopdruk afneemt, bestaat de kans op een correctie, mogelijk tot steunpunten rond $0,10 of zelfs $0,088. Dit zou neerkomen op een prijsdaling van 30%.

De betrokkenheid van institutionele investeerders speelt ook een cruciale rol in het vormgeven van DOGE’s prijstraject. Hun interesse kan de markt verder aandrijven, maar het blijft belangrijk om de volatiliteit van de cryptomarkt in gedachten te houden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Beveiligingsbedrijf deelt per ongeluk link naar crypto wallet drainer

Michel Borggreve

Ondanks rechtszaak stijgt Ripple koers met 3%

Scott

Bitcoin ETF’s noteren wederom geweldig dag resultaat

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu