Blockchain Stories
Bitcoin domineert de cryptomarkt, activiteit whales neemt toe
Bitcoin Nieuws

Bitcoin domineert de cryptomarkt, activiteit whales neemt toe

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Deze week is er een stijging te zien in verschillende statistieken, waaronder de prijs van Bitcoin, nu het vertrouwen in de cryptomarkten weer toeneemt. Op 17 oktober meldde het on-chain analyseplatform Santiment dat het aantal Bitcoin transacties van whales op het hoogste punt in meer dan tien weken had bereikt.

Op 15 oktober vonden er 11.697 overdrachten plaats met een totale waarde van meer dan $100.000. Ook de dag erna, 16 oktober, werd een belangrijke dag voor whale activiteit. Het platform merkte verder op dat de focus op social media sterk verschoven is naar BTC ten opzichte van altcoins, en dat dit nu meer dan een kwart van alle crypto discussies omvat.

Bitcoin dominantie bereikt nieuwe hoogtepunten

Santiment stelde dat deze signalen erop wijzen dat de rally mogelijk tot stilstand komt vanwege winstnemingen door grote spelers en een toename van FOMO (fear of missing out) onder het bredere publiek. De lange termijn vooruitzichten blijven echter positief, dus als er een terugval plaatsvindt, zal deze waarschijnlijk van korte duur zijn, voegde het platform eraan toe.

Het marktsentiment weerspiegelt deze verandering ook, met een terugkeer naar ‘hebzucht’, zoals blijkt uit de Bitcoin Fear and Greed Index, die woensdag een waarde van 73 bereikte. Dit is het hoogste niveau sinds eind juli. Een ander gevolg van de recente marktrally is een meerjarig hoogtepunt in de dominantie van Bitcoin.

Volgens gegevens van TradingView bereikte de dominantie van Bitcoin op 16 oktober een piek van 58,98%, het hoogste percentage in drieënhalf jaar. Het is het grootste marktaandeel dat de cryptomunt heeft gehad sinds april 2021.

Op diezelfde dag, 16 oktober, voorspelde Benjamin Cowen, oprichter van ITC Crypto, dat de dominantie van Bitcoin waarschijnlijk tussen nu en december een piek van ongeveer 60% zou bereiken, voordat deze in 2025 zou afnemen.

Ik denk dat de kans groter is dat we de 60% overschrijden dan dat we daaronder blijven,” zei hij.

Dan Held, een adviseur in de cryptosector, verklaarde dat de recente doorbraak kwam omdat kopers de verkopers hebben uitgeput. Hij voegde eraan toe dat de macro-economische fundamenten erg sterk zijn, dat de markt op het punt staat overspoeld te worden met liquiditeit, en dat de meeste FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) rond beursdistributies en overheidsverkopen verdwenen is.

Zodra we de hoogste ooit gemeten prijs doorbreken, zal de detailhandel volgen en bevinden we ons officieel in een bullmarkt.

BTC Prijsvooruitzichten

Op 16 oktober bereikte Bitcoin een tien weken hoogtepunt van $68.250, wat de wekelijkse winst naar 11% bracht. Hoewel de prijs daalde naar $67.400 tijdens de Aziatische handel op donderdagochtend, blijft het momentum sterk.

Met de huidige stand is Bitcoin nu slechts $1.500 verwijderd van het symbolische niveau van $69.000, dat eind 2021 tijdens de laatste bullrun werd bereikt. Analist ‘Rekt Capital’ gaf aan dat de zijwaartse of neerwaartse trend nu doorbroken lijkt met deze laatste hogere piek.

Ondertussen blijven de meeste altcoins stabiel of dalen ze zelfs, omdat Bitcoin blijft domineren en zijn marktaandeel in de cryptosector blijft uitbreiden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Injective stijgt met 15% na Upbit notering

Timo Bruinsma

Stablecoin PayPal daalt dramatisch: PYUSD zakt met $400 miljoen

Michel Borggreve

Musk promoot Dogecoin: Koers stijgt 7% tijdens Trump campagne

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu