Blockchain Stories
Afwijzing van BNB op cruciaal niveau wijst op mogelijke prijsdaling
Binance Coin Nieuws Technische Analyse

Afwijzing van BNB op cruciaal niveau wijst op mogelijke prijsdaling

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

BNB, een prominente cryptocurrency die bekend staat om zijn snelle opkomst binnen de markt, staat momenteel voor een aanzienlijke uitdaging. Na een periode van sterke stijging heeft het een belangrijk weerstandsniveau bereikt, waarop het is afgewezen.

Dit roept vragen op over de toekomstige prijsontwikkeling en de vraag of de munt deze barriรจre op korte termijn kan doorbreken. Veel crypto investeerders en handelaren maken zich zorgen over een mogelijke neerwaartse correctie, vooral gezien de recente volatiliteit in de bredere cryptomarkt.

De onzekerheid over de richting waarin BNB zich zal bewegen, zorgt voor bezorgdheid onder beleggers die hopen op een voortgezette opwaartse trend.

Afwijzing van BNB op cruciaal niveau

De recente afwijzing van BNB bij een kritisch weerstandsniveau heeft de aandacht getrokken van zowel handelaren als analisten. Na een indrukwekkende rally, waarin de prijs aanzienlijk steeg, lijkt de opwaartse beweging nu te stagneren.

Deze afwijzing kan erop wijzen dat het aantal verkopers toeneemt, vooral nu de prijs dichter bij het weerstandsniveau komt, terwijl de kopers moeite hebben om de prijs omhoog te houden. Dit geeft aan dat er meer onzekerheid op de markt is.

Dit betekent dat de kans op een prijsdaling reรซel is, tenzij de kopers erin slagen om opnieuw momentum te creรซren en de prijs boven dit niveau te duwen. Als ze hierin slagen, kan dit tot een nieuwe fase van opwaartse druk leiden, waardoor BNB mogelijk nieuwe hoogten kan bereiken. Tot die tijd blijven handelaren voorzichtig en houden zij de marktdynamiek nauwlettend in de gaten.

Markttrends en technische indicatoren

De marktdynamiek laat momenteel een verschuiving zien. Technische indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) laten een daling zien, wat duidt op een verzwakking van de koopkracht.

De bearish candlestick formaties op de grafieken versterken deze observatie; ondanks dat BNB nog boven het 100 days Simple Moving Average (SMA) handelt, wijst de negatieve marktstemming op een mogelijke verdere daling.

BNB koersgrafiek SM oktober2024
Bron: TradingView

Daarnaast is het handelsvolume een belangrijke factor om in de gaten te houden. Een afname in het volume doet vermoeden dat de recente prijsstijging mogelijk geen steun meer krijgt. Handelaren moeten deze indicatoren nauwlettend volgen om te anticiperen op toekomstige marktbewegingen.

Belang van sleutelniveaus na afwijzing

Na de afwijzing bij het $605 weerstandsniveau is het cruciaal om het ondersteuningsniveau rond $531 in de gaten te houden. Als de prijs onder dit niveau zakt, kan dat leiden tot een verdere daling richting de $500. Dit niveau is belangrijk voor handelaren die willen voorkomen dat ze verliezen lijden door een dalende markt.

BNB koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Mocht de markt echter de kracht vinden om boven het weerstandsniveau van $605 uit te breken, dan kunnen er nieuwe mogelijkheden voor opwaartse bewegingen ontstaan. Dit zou het begin kunnen zijn van een nieuwe stijging, waarbij handelaren hun strategie moeten heroverwegen om optimaal te profiteren van de marktontwikkelingen.

In de turbulente wereld van cryptocurrency blijft het belangrijk om alert te zijn en snel in te spelen op veranderingen. Of BNB nu verder daalt of zich herpakt en stijgt, een goed geรฏnformeerde handelaar staat klaar om elke beweging te benutten.

BNB koersgrafiek MACD oktober2024
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • โ‚ฌ10 bonus na storting van โ‚ฌ100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot โ‚ฌ600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Kan ApeCoin het grip behouden na het recente herstel?

Timo Bruinsma

ENA ziet $500M stijging in TVL: Komt er een nieuwe rally aan?

Timo Bruinsma

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu