Blockchain Stories
Waarom verplaatst Tesla $770 miljoen aan Bitcoin naar nieuwe wallets?
Nieuws

Waarom verplaatst Tesla $770 miljoen aan Bitcoin naar nieuwe wallets?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Tesla, geleid door Elon Musk, heeft onlangs de aandacht getrokken binnen de cryptowereld door een opvallende stap te zetten. Op 15 oktober verplaatste het bedrijf 11.509 Bitcoin naar verschillende nieuwe adressen, wat neerkomt op een waarde van ongeveer $770 miljoen. Deze grote transactie heeft vragen opgeroepen over Tesla’s bedoelingen en mogelijke impact op de cryptomarkt.

Tesla verplaatste de Bitcoin naar zeven adressen

Wat deze gebeurtenis extra bijzonder maakt, is dat het de eerste keer in meer dan twee jaar is dat het bedrijf een significante actie onderneemt met betrekking tot zijn Bitcoin bezittingen. Bovendien wordt gespeculeerd dat deze overdracht mogelijk betrekking heeft op het volledige resterende Bitcoin vermogen van Tesla, nadat het bedrijf in 2022 een groot deel van zijn cryptovoorraad van de hand deed. Ondanks het stille karakter van deze transactie, kan de implicatie ervan groot zijn.

Volgens gegevens van Arkham Research, een on-chain analysebureau, heeft het bedrijf zijn BTC in verschillende transacties overgemaakt naar zeven nieuwe wallets. Dit gebeurde na zes testtransacties, wat erop wijst dat het bedrijf uiterst voorzichtig te werk is gegaan bij deze overdracht. Deze voorbereidingen geven aan dat Tesla veel belang hecht aan het veilig en nauwkeurig verplaatsen van zijn digitale activa.

Tesla
Bron: Twitter @bitcoinmagazine

Het bedrijf bezat eerder 43.000 BTC

Tesla’s betrokkenheid bij Bitcoin begon in februari 2021, toen het bedrijf aankondigde $1,5 miljard te hebben geรฏnvesteerd in cryptocurrency. Deze zet zette Tesla meteen in de schijnwerpers als een van de grootste institutionele spelers in de cryptomarkt. Gedurende die tijd heeft het bedrijf zowel grote aankopen als verkopen gedaan van Bitcoin. Op het hoogtepunt bezat Tesla ongeveer 43.000 BTC, maar dat aantal is in 2022 aanzienlijk verminderd, toen het bedrijf besloot een groot deel van zijn bezittingen te verkopen.

Op basis van de huidige gegevens van Arkham Research zou het bedrijf momenteel nog 11.509 BTC bezitten, verdeeld over 68 verschillende wallets. Deze bewegingen worden nauwlettend gevolgd, omdat ze mogelijk duiden op verdere strategische beslissingen van Tesla met betrekking tot zijn cryptobezittingen.

Speculaties over Tesla’s motieven

De recente verplaatsing van Teslaโ€™s Bitcoin heeft tot veel speculaties geleid over de ware intenties van het bedrijf. Sommigen geloven dat Tesla zich voorbereidt om winst te nemen op zijn cryptobezittingen, zoals het eerder heeft gedaan tijdens momenten van hoge marktprijzen. Tesla heeft in het verleden aanzienlijke winsten geboekt door te verkopen op strategische momenten, en veel waarnemers denken dat dit opnieuw het geval kan zijn.

Andere experts denken dat het autobedrijf mogelijk bezig is met een interne herstructurering van zijn digitale activa. Dit zou kunnen wijzen op een aanpassing van de manier waarop het bedrijf zijn Bitcoin bewaart, zonder directe plannen om te verkopen. Wat de uiteindelijke reden ook is, Tesla blijft een van de grootste publieke Bitcoin houders, na bedrijven als MicroStrategy en Marathon Digital.

De spanning onder investeerders loopt op in aanloop naar Tesla’s volgende financiรซle rapport, dat op 23 oktober wordt gepubliceerd. Men speculeert of het bedrijf meer informatie zal geven over zijn Bitcoin strategie of misschien zelfs verdere verkopen zal aankondigen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Dogecoin koers stijgt met 14% dankzij whales

Scott

Hoe 3 updates Chainlink kunnen helpen om de weerstand te doorbreken

Timo Bruinsma

Coinbase: nu al een volwassen cryptomarkt

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu