Blockchain Stories
Litecoin ETF in aantocht? Canary Capital zet de volgende stap
ETF Nieuws Technische Analyse

Litecoin ETF in aantocht? Canary Capital zet de volgende stap

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De vraag naar cryptocurrency exchange traded funds is enorm gegroeid, en Canary Capital heeft zich gepositioneerd om van dit momentum te profiteren.

Op 15 oktober diende de investeringsmaatschappij een S1 aanvraag in bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om de eerste Litecoin (Ticker: LTC) ETF te lanceren.

Deze aanvraag vertegenwoordigt de eerste stap in het regelgevende proces dat nodig is om het fonds op de markt te brengen. 

De volgende stap is de indiening van een 19b4 document, dat SEC goedkeuring vraagt voor een wijziging van de beursregels om de notering van de nieuwe ETF mogelijk te maken.

De voorgestelde Canary Litecoin ETF zal direct Litecoin aanhouden en de netto inventariswaarde dagelijks bepalen, met als referentie de CoinDesk Litecoin Price Index.

Hoe reageerde LTC?

Na de aankondiging van de ETF aanvraag steeg LTC boven de $70. Een analyse van de dagelijkse grafiek toonde aan dat het activum al meer dan twee maanden binnen een vast koersbereik handelde.

Het onvermogen om momentum vast te houden boven de bovenste limiet van $67 leidde eind september tot een terugval.

image
Bron: TradingView

Desondanks herwon de hernieuwde koopdruk dit niveau halverwege oktober. Bovendien vormde de MACD een bullish crossover, wat het positieve momentum bevestigde.

De waarde van de Chaikin Money Flow (CMF) van 0,11 op het moment van schrijven duidde op accumulatie. LTC handelde rond de $70, wat een stijging van 6% in de afgelopen 24 uur betekent.

Na de teleurstelling van de ETH ETF, is de LTC ETF een slimme zet?

Hoewel de indiening optimisme in de markt heeft gebracht, roept de teleurstellende prestatie van de Ethereum (Ticker: ETH) ETF voorzichtigheid op.
We merkten onlangs dat ETH ETF’s moeite hebben om dezelfde positieve instromen aan te trekken als Bitcoin (Ticker: BTC) ETF’s.

De dominantie van uitstromen in ETH ETF’s werpt ook twijfels op over het potentiรซle succes van de voorgestelde LTC ETF.

Bovendien zou de relatief beperkte marktpositie van Canary Capital en het gebrek aan ervaring met het beheren van grote vermogens voor uitdagingen kunnen zorgen.
Ten slotte mist Litecoin het sterke verhaal dat de vraag naar BTC ETF’s heeft aangewakkerd, wat de aantrekkingskracht van de ETF op institutionele investeerders mogelijk verder beperkt.

Canaryโ€™s XRP ETF

Interessant genoeg markeert de Litecoin ETF de tweede geplande poging van Canary Capital in de crypto ETF. We meldde dat Canary Capital op 8 oktober ook een aanvraag heeft ingediend voor een spot Ripple ETF.

De goedkeuring van de XRP ETF staat echter voor aanzienlijke obstakels vanwege de voortdurende juridische strijd tussen de SEC en Ripple. In tegenstelling hiermee lijkt het vooruitzicht voor de Litecoin ETF gunstiger.

Eerder dit jaar classificeerde de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Litecoin als een commodity in een klacht tegen KuCoin. Dit positieve regelgevende precedent kan het goedkeuringsproces voor de ETF vergemakkelijken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Grayscale dient aanvraag in voor multi crypto ETF

Timo Bruinsma

Waarom $67.400 een belangrijk niveau is voor Bitcoin

Timo Bruinsma

Dogwifhat ondergaat momenteel korte termijn correctie

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu