Blockchain Stories
Grayscale dient aanvraag in voor multi crypto ETF
Bitcoin ETF Nieuws

Grayscale dient aanvraag in voor multi crypto ETF

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Op 14 oktober heeft de crypto activa beheerder Grayscale een aanvraag ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om zijn multi crypto fonds om te zetten in een ETF.

Het Digital Large Cap (Ticker: GDLC) fonds van de firma beheert momenteel $520 miljoen en omvat Bitcoin (Ticker: BTC), Ethereum (Ticker: ETH), Solana (Ticker: SOL), Ripple (Ticker: XRP) en Avalanche (Ticker: AVAX).
BTC en ETH vormen samen meer dan 90% van het fonds.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, zal het fonds worden verhandeld op de NYSE, volgens de ingediende documenten. In een aparte indiening heeft de vermogensbeheerder zijn investeerders geรฏnformeerd over de voorgestelde wijzigingen in de regels voor het fonds.

image
Bron: SEC

Race naar crypto index ETF’s

Het omzetten van een fonds in een spot ETF maakt het kopen en verkopen van aandelen van het fonds veel eenvoudiger. Grayscale heeft dit jaar al twee fondsen gekoppeld aan BTC (Ticker: GBTC) en ETH (Ticker: ETHE) omgezet naar spot ETF’s.

Momenteel worden echter alleen BTC en ETH door de SEC als geschikte beleggingsproducten beschouwd. Andere aanbieders die vergelijkbare crypto index ETF’s hebben aangevraagd, zoals Hashdex en Franklin Templeton, hebben enkel BTC en ETH in hun aanvragen opgenomen.

Grayscale heeft ook XRP in het fonds opgenomen, ondanks dat er nog geen duidelijke regelgeving is vanwege de lopende rechtszaak met de SEC.

Volgens Nate Geraci van ETF Store zou deze stap een gok kunnen zijn op mogelijke veranderingen in het beleid na de Amerikaanse verkiezingen in november. Hij verklaarde:

Het voelt alsof aanbieders zich voorbereiden op de ‘verandering in het bestuur’ weddenschap… Ze positioneren zich voor het geval Trump wint, met de veronderstelling dat zijn regering veel crypto vriendelijker zou zijn.

Toekomstige altcoin ETF’s?

Presto Research, een crypto gericht onderzoeksbedrijf, beschouwde de aanvraag van Grayscale als een mogelijke weg naar goedkeuring voor altcoin ETF’s.


De goedkeuring kan mogelijk de weg vrijmaken voor toekomstige altcoin ETF’s, zoals SOL, XRP en AVAX, waarvan de vooruitzichten voor ETF geschiktheid onder de huidige SEC nog onduidelijk zijn gebleven,” aldus de analisten van Presto Research.ย 

Ze merkten echter op dat de weg voor de aanvraag ‘hobbelig’ kan zijn, verwijzend naar de uitdagingen voor spot SOL ETF’s in augustus.

Ondanks deze ontwikkelingen hebben de omgezette ETF’s van Grayscale te maken gehad met verhoogde uitstromen, zoals te zien is bij GBTC en ETHE. Sinds de omzetting heeft GBTC meer dan $20 miljard aan uitstroom ervaren, terwijl ETHE bijna $3 miljard aan uitstromen heeft gezien.

Het blijft afwachten hoe de aanvraag zich zal ontwikkelen na de Amerikaanse verkiezingen en of andere altcoins met een onduidelijke regelgevende status goedgekeurd zullen worden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Litecoin ETF in aantocht? Canary Capital zet de volgende stap

Timo Bruinsma

Waarom $67.400 een belangrijk niveau is voor Bitcoin

Timo Bruinsma

Dogwifhat ondergaat momenteel korte termijn correctie

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu