Blockchain Stories
Dogwifhat ondergaat momenteel korte termijn correctie
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogwifhat ondergaat momenteel korte termijn correctie

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Dogwifhat (Ticker: WIF) heeft de aandacht getrokken tijdens zijn eerste cyclus en staat nu aan de voorhoede van de verwachte โ€œmemecoin supercyclusโ€.ย 

Deze supercyclus, die naar verwachting tot 2025 zal duren, heeft veel aandacht in de markt getrokken.

Hoewel WIF recentelijk een stijging heeft doorgemaakt, zijn er tekenen van een mogelijke korte termijn correctie. De correlatie tussen het Global Accounts Long percentage en de prijs van WIF bedraagt -0,92, wat erop kan wijzen dat WIF tijdelijk overgewaardeerd is.

Dit verschil tussen de verwachtingen van handelaren en de werkelijke prijsbeweging duidt op overoptimisme in de markt. Handelaren houden mogelijk longposities vast in de verwachting dat de prijs van WIF zal stijgen, maar de werkelijkheid toont momenteel een prijsdaling aan.

Prijsactie van WIF in correctiefase

Om te analyseren hoe laag WIF kan dalen voordat een herstel plaatsvindt, is het cruciaal om de grafiek nauwlettend te volgen, vooral voor handelaren die op zoek zijn naar een strategisch instapmoment.

image
Bron: HyBlock Capital

WIF werd op het moment van schrijven verhandeld voor $2,50, maar de vorming van een hoofd en schouderspatroon op de 15 minutengrafiek geeft aan dat WIF mogelijk verder kan dalen voordat het weer stijgt.

Op basis van dit patroon zal WIF waarschijnlijk de $2,00 niveaus naderen. Bovendien lag de stochastic RSI onder de neutrale zone, wat de kans op een korte correctie ondersteunt voordat er mogelijk een stijging plaatsvindt.

Ondanks deze daling hebben kopers veerkracht getoond door na elke dip in te stappen, wat wijst op een toenemende interesse in WIF en vertrouwen in een herstel op korte termijn.

image
Bron: TradingView

Verkopers houden stand

Onze analyse van WIF’s Open Interest (OI), Funding Rates en de cumulatieve volume delta (CVD) bevestigt dat verkopers geen significante druk uitoefenen.

Er zijn geen passieve biedingen op de spotmarkt, wat impliceert dat het Open Interest in het voordeel van WIF is. Ook geven de Funding Rates aan dat kopers verkopers betalen, wat het bullish sentiment versterkt.

De stijgende CVD in spot trading draagt bij aan dit sentiment, wat suggereert dat Dogwifhat klaar is voor een trendy omkering.

image
Bron: Coinalyze

Daarnaast vertoont de daling in de CVD voor futures een divergentie signaal, wat doorgaans handelaren een kans biedt om long te gaan. Dit ondersteunt het idee dat Dogwifhat mogelijk zal terugveren na deze correctie.

Terwijl Bitcoin (Ticker: BTC) rond de $67.000 wordt verhandeld, kan het bredere bullish sentiment in de markt het herstel van WIF verder aanjagen en de prijs dichter bij nieuwe pieken brengen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom $67.400 een belangrijk niveau is voor Bitcoin

Timo Bruinsma

Degen crypto stijgt met 130% in 2 weken, maar daalt nu wel

Timo Bruinsma

Aptos stijgt naar hoogtepunt, zal het bearish sentiment aanhouden?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu