Blockchain Stories
Bitcoin schommelt alle kanten op, indrukwekkend
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin schommelt alle kanten op, indrukwekkend

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt staat onder meer bekend vanwege de grote winsten die behaald kunnen worden. Tegelijkertijd staat de cryptomarkt ook bekend om de volatiliteit. De koersen van digitale valuta’s gaan op en neer, zoals ook gister het geval was. Bitcoin maakte één van de meest bizarre dagen door wat betreft volatiliteit.

Gigantische daling én stijging op één dag

Gister bewees Bitcoin des te meer dat de koers bijzonder volatiel kan worden. De dag werd geopend met een prijs rond de $66.000. Nog voordat de ochtend geëindigd was, was de Bitcoin koers als naar ongeveer $65.000 gedaald. Kenmerkend voor de volatiliteit, aangezien dit zich in een paar uurtjes tijd afspeelde.

In de loop van de dag kroop de Bitcoin koers langzaamaan omhoog. Rond 15:00 uur werd de koers van $66.000 weer aangetikt, waarmee de eerdere correctie op de dag weer teniet gedaan werd. Daarna begon het echte feest voor alle investeerders in Bitcoin.

Nadat de koers van $66.000 gepasseerd werd, ging het namelijk echt hard met de Bitcoin prijs. De prijs steeg tot maar liefst $68.000, maar kreeg daarna wederom harde klappen van de zweep. Ten gevolge van het nieuws over ASML daalde de koers in één klap naar ongeveer $64.800. Ook daaruit bleek weer overduidelijk de volatiliteit.

Op de koers van $64.800 werd de dag niet afgesloten. Bitcoin besloot om richting het einde van de dag nog een schepje er bovenop te doen, waarna de koers uiteindelijk op ongeveer $67.000 afgesloten wordt. Dat is ook de koers waarop de Bitcoin vandaag weer opende.

Wat is de oorzaak van deze volatiliteit?

Gister was zonder twijfel één van de meest bizarre dagen voor Bitcoin. De koers heeft alle prijzen tussen $64.000 en $67.000 gezien; dat gebeurt maar heel zelden op een dag. Het is echter lastig om aan te geven waar deze volatiliteit nou precies aan te wijten valt.

Enerzijds lekte er gister her en der wat minder nieuws uit. Dat gold onder meer voor de cijfers van ASML. Die vielen een stuk slechter uit dan verwacht, waardoor eigenlijk alle financiële markten een flinke klap kregen. De Bitcoin prijs wist zich echter in een mum van tijd weer te herstellen.

Anderzijds is er simpelweg een bullish sentiment in de markt ontstaan. Veel analisten en crypto-investeerders zijn overtuigd van mooie tijden die ervoor Bitcoin aan zitten te komen. Er wordt zelfs al over een nieuwe all time high gesproken.

Voor Bitcoin is een correctie, zoals gister, overigens meer dan gezond. Nog geen enkele keer in de geschiedenis heeft de groei van de Bitcoin koers een lineaire groei doorgemaakt. De groei gaat altijd met pieken en dalen, zoals ook gister het geval was. Dit kan zomaar betekenen dat Bitcoin echt aan de vooravond van een bullrun staat.

Wat verwacht jij van de Bitcoin koers in de komende weken? Verwacht je, net zoals veel analisten, dat BTC een nieuwe all time high aan weet te tikken? Of denk je dat er toch weer een nieuwe correctie aan zit te komen?

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Coinbase: nu al een volwassen cryptomarkt

Scott

Zal de nieuwe accumulatietrend van FLOKI zorgen voor een rally?

Timo Bruinsma

Praxis krijgt $525 miljoen voor bouw utopische cryptovriendelijke stad

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu