Blockchain Stories
SHIB zet belangrijke stappen vooruit, mede door grote transacties
Altcoin Memecoin Nieuws

SHIB zet belangrijke stappen vooruit, mede door grote transacties

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Talloze altcoins lijken het tij gekeerd te hebben. In navolging van Bitcoin weten ze een mooie stijging door te maken, terwijl ook verschillende economische factoren in het voordeel van altcoins spreken. Zo blijkt de economie in USA sterker te zijn en heeft de Chinese overheid extra stimuleringsmaatregelen aangekondigd. Dit komt voorlopig onder meer Shiba Inu ten goede. Deze populaire memecoin staat vooralsnog vandaag op rode cijfers, maar is in de afgelopen 7 dagen met bijna 2,5% gestegen. Een stijging die onder meer aan grote transacties te danken is.

Piek in het transactievolume

Met name in de afgelopen dagen is een duidelijke piek in het handelsvolume waarneembaar. Dit kan twee dingen betekenen: whales kopen grote hoeveelheden SHIB tokens in of heel veel kleine investeerders kopen SHIB tokens in. In werkelijkheid ligt de waarheid waarschijnlijk ergens in het midden of is het een combinatie van genoemde oorzaken.

Dat het handelsvolume stijgende is, is hoe dan ook goed nieuws. Dit betekent namelijk (hernieuwd) vertrouwen vanuit beleggers in Shiba Inu. Mogelijk gaat deze memecoin in het vierde kwartaal van 2024 weer naar recordhoogtes groeien, zoals deze memecoin meermaals investeerders in het verleden heeft doen verbazen.

Dalend wigpatroon

Zoals de analist Javond Marks een paar dagen terug op X al deelde, heeft Shiba Inu een dalend wigpatroon doorbreken. Dit is in de meeste gevallen een indicatie voor een koersstijging op termijn:

Het patroon van Shiba Inu laat een duidelijke gelijkenis met patronen uit het verleden zien. Destijds was er ook sprake van een koers die zigzaggend omlaag ging; daar komt de naam wigpatroon dan ook vandaan. De analist Marks heeft het in bovenstaande grafiek verduidelijkt met de zwarte lijnen. Daaruit blijkt duidelijk dat Shiba Inu vanaf maart 2024 een flinke daling ondergaan heeft. Zoals de pijl rechts in de grafiek laat zien, kan dit wigpatroon zomaar opgevolgd worden door een flinke koersstijging.

Nog niet zichtbaar in de koers

Het is al met al een feit dat Shiba Inu de juiste stappen vooruit zet. Er lijkt rondom deze memecoin weer een bullish sentiment te ontstaan, terwijl dus ook het handelsvolume ontzettend hard gestegen is. Alleen al in de afgelopen 24 uur werden er 3.12 miljard SHIB tokens verhandeld. Uit deze hoeveelheid blijkt veel beleggersvertrouwen en mogelijk ook dat veel whales zinspelen op een flinke koersstijging op de korte termijn.

Dit is echter nog niet zichtbaar in de Shiba Inu koers. De koers staat in de afgelopen 24 uur op een daling van 1,1%. Op zich niet schrikbarend, maar veel andere altcoins & memecoins staan wel in het groen. Dit geeft aan dat er voor Shiba Inu nog voldoende groei te behalen valt.

Waar kan SHIB qua waarde naartoe groeien? Ten opzichte van de all time high is er vanuit dit punt nog heel veel groei te behalen. De all time high van Shiba Inu ligt namelijk op $0.00008616, terwijl de huidige koers rond de $0,000017 ligt. Nog een lange weg te gaan dus.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Render ziet een stijging van ruim 500% in belangrijke metrics

Timo Bruinsma

Is de voorsprong van Trump positief cryptonieuws?

Scott

World Liberty Financial van Donald Trump claimt 100K aanmeldingen

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu