Blockchain Stories
Kamala Harris belooft regelgeving in het voordeel van crypto
Cryptomarkt Update Nieuws

Kamala Harris belooft regelgeving in het voordeel van crypto

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De presidentsverkiezingen in Amerika naderen het hoogtepunt. Op 5 november kiezen de Amerikanen wie hun nieuwe president gaat worden. Zoals je ongetwijfeld weet, gaat de strijd tussen Trump en Harris. Van Trump is langere tijd al bekend dat hij een groot voorstander van crypto is. Van Harris was hier vrij weinig over bekend, maar al snel bleek dat zij hier geen absolute voorstander van is. Daar lijkt ze nu toch terug van te komen. In een statement op haar eigen website deelt Harris plots een andere zienswijze over crypto.

Wat zegt Harris precies?

In het statement van Harris staat het volgende te lezen: “Meer dan 20% van de zwarte Amerikanen bezit of heeft cryptovaluta-activa gehad. Vicepresident Harris zal ervoor zorgen dat eigenaren van en investeerders in digitale activa profiteren van een regelgevend kader, zodat zwarte mannen en anderen die deelnemen aan deze markt worden beschermd”.

Meerdere zaken vallen in deze omschrijving direct op. Ten eerste ligt de focus in het hierboven genoemde statement volledig op zwarte mannen. Deze groep personen wordt in Amerika nog steeds niet als volwaardig beschouwd, waardoor Harris het tijd vindt om juist hen te beschermen. Daarbij is het ontzettend opvallend dat ze bij dit verhaal plots crypto benoemd.

Harris lijkt echter de strijd onder zwarte mannen te verliezen. Hiermee doelen we vooral op het feit dat zwarte mannen nu de voorkeur aan Trump lijken te geven. Om een deel van deze groep toch weer ‘terug te halen’, heeft Harris het bovenstaande, uitgebreide statement gedeeld. Opvallend genoeg hebben juist veel Afro-Amerikanen relatief veel in crypto geïnvesteerd. Vanuit dat oogpunt gezien is het ook wel weer te verklaren dat Harris juist haar pijlen op deze groep richt en daarbij crypto betrekt.

Wat is regelgeving in het voordeel van crypto precies?

Het mag opvallend genoemd worden dat Harris met dit statement op de proppen komt. In het recente verleden heeft ze zich meermaals over crypto uitgelaten, maar ze is hierbij nooit echt tot in detail getreden. In bovenstaand statement is dat ook niet echt het geval, maar ze geeft wel aan dat er nieuwe crypto regulaties zouden moeten komen vanuit de Amerikaanse regelgeving.

Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat het makkelijker wordt om te investeren in crypto. Of dat Amerikanen minder belasting hoeven te betalen over de winsten die ze met crypto behalen.

Harris benadrukt hierbij dat ze regelgeving in het voordeel van investeerders wil hebben. Met andere woorden: het investeringsklimaat in Amerika moet gunstiger worden voor crypto. Dit is echter geen al te origineel idee van Harris, aangezien Trump hier al langere tijd voor pleit. Trump lijkt op dit moment in de exit polls overigens een flinke voorsprong op Harris te hebben. Bovenstaand statement is dan ook één van de middelen van Harris om toch meer stemmen te trekken.

Vooralsnog is het reikhalzend uitkijken naar 5 november. Meerdere analisten denken dat een winst van Trump de Bitcoin prijs verder omhoog kan stuwen. Deze prijs is overigens gister al de $66.000 gepasseerd.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Crypto analist: “Volgende Bitcoin target is $80.000”

Scott

Gigantische en indrukwekkende instroom Bitcoin ETF’s

Scott

Crypto exchange OKX ondersteunt 6 nieuwe USDC pairs

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu