Blockchain Stories
Is de voorsprong van Trump positief cryptonieuws?
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Is de voorsprong van Trump positief cryptonieuws?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op Blockchainstories bespreken we alles wat met crypto te maken heeft. Het gaat hierbij zowel om positief als om negatief cryptonieuws. Het nieuws rondom crypto is echter nogal uitgebreid, aangezien veel facetten van invloed zijn op de cryptokoersen. Dit geldt onder meer voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Voor cryptofielen is het te hopen dat Trump aan de macht komt, aangezien hij een groot voorstander van crypto is. Vandaag berichtte CryptoRover al positief over de grote(re) voorsprong van Trump op Harris. Wat zou dit zoal kunnen betekenen voor Bitcoin en crypto in zijn algemeenheid?

Absoluut positief cryptonieuws

Om maar direct antwoord op de vraag te geven: het is absoluut positief cryptonieuws dat Trump zo’n grote voorsprong ingenomen heeft. Vanuit het perspectief van crypto is het simpelweg te hopen dat Trump aan de macht komt. Hij is een groot voorstander van crypto, wil graag crypto positief reguleren en wil graag de mogelijkheden van crypto vergroten.

Toevallig kwam vanochtend het nieuws naar buiten dat Harris ook crypto wil omarmen. Dit lijkt echter een noodgreep te zijn om toch nog meer stemmen te scoren, aangezien ook Harris weet dat haar achterstand groeiende is.

De invloed van Trump op de Bitcoin koers

Met name sinds gister zit de Bitcoin prijs behoorlijk in de lift. De prijs is zelfs al eventjes boven de $66.000 uitgekomen, terwijl dit langere tijd toch een hevig weerstandsniveau was. Het doorbreken hiervan laat zien dat BTC het momentum aan zijn zijde heeft. De uitverkiezing van Trump als nieuwe president kan het volgende zetje in de juiste richting zijn.

Veel analisten verwachten dat de invloed van Trump op de Bitcoin koers groot gaat zijn. Zo schreven wij eerder al over analisten die het over een koers van $90.000 hebben, indien Trump daadwerkelijk aan de macht komt. Dit komt puur doordat Trump zich talloze malen positief uitgesproken heeft over crypto. Hij wil zelfs de macht bij de monetaire partijen weghalen en crypto meer macht geven.

Zoals altijd in de cryptowereld bestaat er echter geen zekerheid. Mocht Trump daadwerkelijk aan de macht komen, kan dit alsnog voor een dalende Bitcoin prijs zorgen. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van externe factoren die minder in het voordeel van Bitcoin spreken.

Wat verwachten analisten?

Zoals eerder al aangegeven, zijn veel analisten nogal hoopvol over de uitverkiezing van Trump. Dit heeft niks met politiek te maken, maar puur met de positieve invloed hiervan op de Bitcoin prijs.

De eerder genoemde CryptoRover plaatst op X regelmatig tweets over Trump. Zo plaatste hij vorige week nog onderstaande tweet op zijn X account, waarin hij ook vol lof praat over de mogelijke invloed van Trump op de Bitcoin prijs:

Tegelijkertijd geeft hij aan dat een winst van Harris gevaarlijk kan zijn. Het klopt dat zij zich recentelijk positief uitgelaten heeft over crypto, maar dit lijkt niet geheel vrijwillig te zijn geweest. Het is daarom voor de gehele cryptomarkt te hopen dat Trump zijn voorsprong vast weet te houden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

SHIB zet belangrijke stappen vooruit, mede door grote transacties

Scott

World Liberty Financial van Donald Trump claimt 100K aanmeldingen

Michel Borggreve

Wind in de zeilen voor Avalanche ondanks daling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu