Blockchain Stories
Gigantische en indrukwekkende instroom Bitcoin ETF’s
Bitcoin ETF Nieuws

Gigantische en indrukwekkende instroom Bitcoin ETF’s

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het zijn bijzonder positieve dagen voor Bitcoin. Met name sinds afgelopen weekend maakt de Bitcoin koers een forse stijging door, waardoor de koers nu zelfs boven het weerstandsniveau van $66.000 uitgekomen is. Gaat ‘Uptober’ dan toch zijn naam waarmaken? Het heeft er wel alle schijn van, mede kijkende naar de prestatie van de Bitcoin Spot ETF’s. Op maandag 14 oktober noteerden de 11 Bitcoin Spot ETF’s namelijk een gigantische instroom. Een instroom die ook met recht als ‘indrukwekkend’ omschreven mag worden.

Instroom van meer dan $555 miljoen

Ja, dit lees je goed. De 11 Bitcoin Spot ETF’s hebben gister een gezamenlijke instroom van meer dan $555 miljoen genoteerd. Het is hiermee één van de beste dagen voor de Bitcoin ETF’s sinds de lancering maanden geleden.

Het is belangrijk om op te merken dat de ETF’s pas 10 maanden verhandelbaar zijn. Dat de ETF’s in zo’n korte tijd al zó populair zijn geworden, is vrij bizar te noemen. Een instroom van $555 miljoen op slechts één dag is uiteraard al helemaal bizar.

Indrukwekkende prestaties

De prestatie van de Bitcoin Spot ETF’s verdient nu wel het predicaat ‘indrukwekkend’. Dit geldt onder meer voor de Fidelity FBTC ETF. Deze ETF noteerde op 14 oktober een instroom van maar liefst $239,30 miljoen. Daarmee is dit de best presterende ETF van deze dag.

Wat ook opvalt, is dat alle ETF’s groene cijfers noteerden. Zoals je in bovenstaand overzicht kunt zien, komt dat maar heel weinig voor. Gister hebben echter alle ETF’s goed gepresteerd, met uitzondering van de WTree BTCW ETF. Bij deze ETF is gister geen handel geregistreerd, waardoor de teller op ‘0,0’ staat.

Een andere opvallende ETF is de Bitwise BITB ETF. Deze ETF heeft in de afgelopen periode meermaals grote verliezen moeten slikken, maar noteerde gister een instroom van $100,2 miljoen. Indrukwekkend. Net zoals dat dit voor de BlackRock IBIT ETF geldt. Deze ETF noteerde gister een instroom van $79,5 miljoen.

ETF’s liften mee

Er kan gerust gesteld worden dat de ETF’s mee liften. Met de Bitcoin koers om precies te zijn. De prijs van Bitcoin maakt met name sinds gisterochtend een flinke stijging door, waarmee dus de prijs boven de $66.000 uitgekomen is. Daar profiteren de ETF’s vooralsnog ook van. Deze ETF’s hebben met een gigantische instroom te maken en zouden dit ook op langere termijn vol moeten houden. Het verleden laat ons echter zien dat hiervoor wel een aanhoudende Bitcoin koersstijging benodigd is.

Voor nu is het vooral afwachten wat vandaag, 15 oktober, in petto heeft voor de Bitcoin ETF’s. Weten deze ETF’s vandaag weer zo’n monsterscore te noteren? Dan is de kans aanwezig dat veel investeerders last van FOMO gaan krijgen. Met andere woorden: ze zijn bang om de boot te missen en besluiten daarom om óók in de Bitcoin ETF’s te investeren. Op die manier ontstaat een sneeuwbaleffect waarvan de ETF’s uiteindelijk optimaal gaan profiteren. En jij, als Bitcoin belegger, mogelijk ook. Investeer jij ook al in de Bitcoin Spot ETF’s?

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Kamala Harris belooft regelgeving in het voordeel van crypto

Scott

Crypto exchange OKX ondersteunt 6 nieuwe USDC pairs

Timo Bruinsma

Google wijzigt zichtbaarheid van Bitcoin zoekopdrachten

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu