Blockchain Stories
Crypto analist: “Volgende Bitcoin target is $80.000”
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Crypto analist: “Volgende Bitcoin target is $80.000”

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin prijs maakt sinds gisterochtend een forse stijging door. Ten eerste was dit te danken aan de stimuleringsmaatregelen die in China aangekondigd werden. Met deze maatregelen tracht de Chinese overheid om de Chinese economie een extra zetje in de rug te geven. Ten tweede is de prijsstijging van Bitcoin te danken aan Mt. Gox. Deze failliete crypto exchange moet nog een forse hoeveelheid BTC terugbetalen, maar heeft nu aangekondigd om dit uit te stellen. Daar reageert de markt goed op. Een dergelijke terugbetaling leidt tot een flinke verkoopdruk, maar daar is vooralsnog dus geen sprake van. Voor Bitcoin voldoende reden om verder te groeien. Volgens een bekende crypto analist is het volgende Bitcoin target $80.000.

Is een flinke groei voorhanden?

Het heeft er alle schijn van dat Bitcoin aan een bullrun begonnen is. De koers is in een korte periode al aanzienlijk gestegen, waardoor er een bullish sentiment in de markt ontstaan is. Open X maar eens en bekijk alle analyses van analisten maar eens. Er zijn zelfs al meerdere analisten die over een nieuwe all time high spreken en daar waagt de crypto analist Stockmoney Lizards zich ook aan. Deze ervaren crypto analist stelt Bitcoin naar een nieuw target van $80.000 toe gaat werken.

Bij deze analyse van Stockmoney Lizards valt direct de tijdsspanne op. Deze crypto analist heeft het namelijk over een koers van $75.000 tot $80.000 binnen 2 weken. Dit zou betekenen dat Bitcoin al binnen 2 weken een nieuwe all time high aan zou tikken. Wie had gedacht eerder deze maand toen Bitcoin nog met 9% in slechts één week tijd daalde?

Gunstige marktomstandigheden

Vooralsnog lijkt alles de goede kant op te vallen voor Bitcoin. Denk hierbij aan de stimuleringsmaatregelen in China, de uitstelling van de betalingen van Mt. Gox en de liquidatie van shortposities. Met name afgelopen weekend werden veel shortposities geliquideerd, waarmee de prijs verder opgedreven is.

Bovendien zorgde die gebeurtenis voor toenemend vertrouwen onder lange termijn beleggers. Zij zagen immers in dat de shortposities geliquideerd werden en dat de ‘short term’ strategie niet de juiste strategie is. In de gehele markt is sowieso een toenemend beleggersvertrouwen te zien. Op X wordt veelal lovend over Bitcoin gesproken, terwijl ook andere financiële instanties steeds positiever over Bitcoin worden.

Maar, in hoeverre is een prijs van $80.000 binnen 2 weken realistisch? Vooralsnog lijkt dit erg realistisch te zijn. De Bitcoin koers zou in dat geval met zo’n $14.000 moeten stijgen. Dit is gigantisch veel geld, maar Bitcoin heeft meermaals bewezen dat de digitale valuta tot bijzondere dingen in staat is. Alleen al daarom is een nieuwe all time high in oktober 2024 niet uit te sluiten.

Ook andere experts denken hier zo over. Zo heeft Kevin Svenson een YouTube video opgenomen waarin hij aangeeft dat Bitcoin met slechts 12% hoeft te stijgen.

In het verleden is de Bitcoin koers meermaals met 12% gestegen in slechts een paar dagen tijd. Vlak een nieuwe ATH dus absoluut niet uit.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Australië lanceert Ethereum ETF: wat kunnen wij ermee?

Michel Borggreve

Kamala Harris belooft regelgeving in het voordeel van crypto

Scott

Gigantische en indrukwekkende instroom Bitcoin ETF’s

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu