Blockchain Stories
Australië lanceert Ethereum ETF: wat kunnen wij ermee?
ETF Nieuws

Australië lanceert Ethereum ETF: wat kunnen wij ermee?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Monochrome Asset Management heeft op 15 oktober de eerste beursgenoteerde ETF van Australië gelanceerd die rechtstreeks Ether (ETH) aanhoudt, genaamd de Monochrome Ethereum ETF (IETH). Dit fonds, dat op de Cboe Australia beurs verhandeld wordt, biedt beleggers directe blootstelling aan Ether en markeert een belangrijke stap in de evolutie van cryptocurrency investeringen in de regio.

Bij de lancering had het IETH fonds al een netto vermogen van $176.600 (ongeveer 262.500 Australische dollar) verzameld. De ETF hanteert een beheervergoeding van 0,50% en maakt transacties in natura mogelijk. Dit betekent dat investeerders kunnen kiezen tussen betalen met contant geld of Ether, wat de ETF een unieke positie geeft binnen het Australische investeringslandschap. Het biedt beleggers de mogelijkheid om gemakkelijk tussen fiat valuta en cryptocurrency te schakelen.

Monochrome Asset management

BitGo en Gemini zijn aangesteld als bewaarders van het fonds, terwijl State Street Australia verantwoordelijk is voor de administratieve aspecten. De lancering van de IETH volgt op het succes van de Monochrome Bitcoin ETF (IBTC), die in juni 2024 werd geïntroduceerd en inmiddels zo’n 10,7 miljoen dollar (16 miljoen Australische dollar) aan activa heeft verzameld. Jeff Yew, CEO van Monochrome Asset Management, merkte op dat een aanzienlijk deel van deze instroom afkomstig is van klanten die hun cryptocurrency van beurzen naar de ETF hebben overgebracht.

De grootste groei die we hebben gezien voor onze Bitcoin ETF is afkomstig van crypto die voorheen op beurzen werd gehouden”, aldus Yew.

Hij verwacht dat crypto ETF’s een blijvende aantrekkingskracht zullen hebben op de Australische markt, mede door de toenemende vraag naar dergelijke financiële producten.

Groeiende acceptatie van ETF’s

De introductie van de Ether ETF sluit aan bij een bredere wereldwijde trend van groeiende acceptatie van cryptocurrency ETF’s. In juni introduceerde VanEck de eerste Bitcoin ETF in Australië, die nu ongeveer 35 miljoen dollar aan activa bevat (52 miljoen Australische dollar). Wereldwijd hebben de Verenigde Staten de leiding genomen op dit gebied, met 11 spot Bitcoinfondsen die samen 19,3 miljard dollar aan activa beheren.

In de VS is er recentelijk een opmerkelijke stijging in de instroom van Bitcoin ETF’s te zien. Op 14 oktober werd de hoogste dagelijkse instroom in vier maanden geregistreerd, met een gezamenlijke toename van $555,9 miljoen in de fondsen. Deze groei volgde op een prijsstijging van Bitcoin, die op die dag een piek van $66.500 bereikte. Nate Geraci, president van ETF Store, beschreef het als een ‘monsterdag’ voor de sector, waarbij de instroom de verwachtingen voor de lancering ruim overtrof. Hij legt de sterke prestaties voornamelijk toe aan de toenemende interesse van adviseurs en institutionele beleggers.

Hoewel Bitcoin ETF’s aanzienlijke groei doormaken, is de activiteit rond Ethereum ETF’s relatief bescheiden. Maandag meldden Bitwise, Van Eck, Franklin en Grayscale geen instroom, terwijl Fidelity en Invesco slechts kleine instromen zagen. Niettemin hebben beleggingsproducten voor digitale activa vorige week een aanzienlijke stijging van de instroom ervaren, tot $407 miljoen, grotendeels gedreven door de verwachtingen rond de aanstaande Amerikaanse verkiezingen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

World Liberty Financial van Donald Trump claimt 100K aanmeldingen

Michel Borggreve

Wind in de zeilen voor Avalanche ondanks daling

Scott

Crypto analist: “Volgende Bitcoin target is $80.000”

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu