Blockchain Stories
Kan de nieuwe energiecentrale van Rusland hulp bieden aan miners
Mining Nieuws Regulatie

Kan de nieuwe energiecentrale van Rusland hulp bieden aan miners

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een poging de wereldwijde crypto mining industrie te versterken, bereid Rusland zich voor om de energiecapaciteit in Buryatia te verhogen.

Volgens het staat gerunde nieuwsagentschap TASS zal er een nieuwe energiecentrale worden gebouwd in de regio om zowel warmte als elektriciteit te leveren, met als doel de hoge energiebehoefte van Bitcoin mining te ondersteunen.

Deze ontwikkeling komt tijdens de zorgen van de Russische president Vladimir Poetin en andere functionarissen, die hebben opgemerkt dat miners de lokale stroomnetten onder druk zetten. Warmtekrachtcentrale (TPP) is een overblijfsel uit het Sovjettijdperk dat in de late jaren ’70 werd voltooid.

De nieuwe energiecentrale wordt verwacht deze energieproblemen aan te pakken door de stroomvoorziening in een regio, die een belangrijke hub voor Bitcoin mining is geworden, te vergroten. 

Door te investeren in extra energie infrastructuur verlicht Rusland niet alleen de druk op bestaande faciliteiten, maar versterkt het ook zijn positie als een belangrijke speler in de wereldwijde cryptocurrency miningsector.

Deze stap maakt deel uit van een bredere trend waarin Rusland, met zijn overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en goedkope elektriciteit, crypto miners van over de hele wereld blijft aantrekken.

Rusland’s groeiende crypto industrie en recente positieve ontwikkelingen

Rusland heeft de afgelopen maanden verschillende progressies  gemaakt als het gat om crypto, wat zijn interesse toont om wereldleider in de industrie te worden. 

Een belangrijke ontwikkeling kwam eerder dit jaar toen Russische wetgevers wetgeving introduceerden die gericht is op het creëren van een kader voor het legaliseren van cryptocurrency mining.

Deze wetgeving wordt verwacht duidelijke regels voor miners vast te stellen, waardoor ze meer stabiliteit krijgen en verdere investeringen in de sector worden aangemoedigd. 

Terwijl het land probeert meer controle en toezicht te krijgen over zijn opkomende crypto miningactiviteiten, sluit de nieuwe energiecentrale in Buryatia aan bij deze inspanningen door ervoor te zorgen dat miners toegang hebben tot de nodige middelen zonder de bestaande infrastructuur te overbelasten.

De digitale roebel introductie

Daarnaast heeft Rusland ook interesse getoond in het lanceren van een digitale roebel. De Bank van Rusland heeft eerder dit jaar een centrale bank digitale munt getest. Dit initiatief voor digitale valuta geeft blijk van een bredere acceptatie van blockchain technologie en digitale activa binnen het land.

De lancering van een CBDC en de nieuwe energie infrastructuur voor Bitcoin mining weerspiegelen een verschuiving in Rusland’s aanpak van crypto. Dit suggereert dat het land manieren verkent om digitale activa te integreren in zijn financiële systemen, terwijl het zijn natuurlijke hulpbronnen benut om crypto activiteiten te ondersteunen.

Naarmate Rusland verdere vooruitgang boekt in de crypto wereld, herinnert de nieuwe energiecentrale in Buryatia aan het potentieel van het land om de toekomst van digitale valuta en blockchain technologie op wereldwijde schaal vorm te geven.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Kan Turbo de weerstand op $0,00932 doorbreken en holden?

Timo Bruinsma

Redenen waarom Polkadot dit weerstandsniveau kan doorbreken

Timo Bruinsma

Sui stijgt enorm en overtreft Toncoin qua YTD

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu