Blockchain Stories
Bitcoin nadert de $65.000: Kan deze grens doorbroken worden?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin nadert de $65.000: Kan deze grens doorbroken worden?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) staat op het punt een cruciale wekelijkse afsluiting te bereiken, aangezien het momenteel verhandeld wordt voor $65.752, een stijging van 5% in de afgelopen 24 uur.

Crypto analist Rekt Capital merkte op dat BTC voor de tweede opeenvolgende week boven de 21 weken Exponential Moving Average (EMA) van $61.360 lijkt te sluiten, wat kan duiden op aanhoudend bullish momentum. Als Bitcoin boven dit niveau blijft, zou dit een sterke stijgende trend kunnen bevestigen.

Belangrijke support en weerstandsniveaus voor Bitcoin

Naast de 21 weken EMA nadert BTC ook een sluiting ruim boven een belangrijke dalende trendlijn, nadat dit niveau de afgelopen twee weken twee keer is getest. 

Handelaren wachten af of Bitcoin zijn positie boven beide belangrijke indicatoren kan handhaven.

De support rond het $61.360 niveau wordt beschouwd als een cruciaal punt voor Bitcoin. Als Bitcoin boven dit niveau sluit, kan dit wijzen op een voortzetting van de opwaartse trend, wat het bullish momentum zou versterken.

Aan de andere kant wordt er rond de $65.000 een aanzienlijke weerstand verwacht, wat een belangrijke barrière kan zijn. Historisch gezien is dit een moeilijk niveau om te doorbreken, maar met het huidige bullish sentiment zou een uitbraak boven de $65.000 de weg vrij kunnen maken voor hogere prijs targets in de komende weken.

Marktindicatoren suggereren positief momentum

De dagelijkse grafiek van BTC/USDT laat zien dat Bitcoin tussen de bovenste en onderste Bollinger Bands handelt, waarbij de recente prijsactie de middenband raakt. Dit wordt vaak geïnterpreteerd als een teken dat de stijgende trend kan aanhouden, vooral als de prijs in de komende dagen boven de bovenste Bollinger Band breekt.

image
Bron: TradingView

De Awesome Oscillator (AO) bevindt zich boven de nullijn, wat wijst op positief markt momentum. De krimpende histogram balken suggereren echter een mogelijke vertraging in de koopdruk, wat kan betekenen dat Bitcoin eerst een consolidatiefase ingaat voordat het zijn volgende grote beweging maakt.

MVRV ratio wijst op groeiend bullish sentiment

De Market Value to Realized Value (MVRV) ratio voor Bitcoin staat momenteel op 2,75, wat aangeeft dat Bitcoin wordt verhandeld tegen een prijs die significant hoger ligt dan de gerealiseerde waarde.

Wanneer de MVRV ratio de waarde van 3 overschrijdt, kan dit wijzen op overwaardering en mogelijk toekomstige correcties in de markt. Met de ratio nog onder die waarde is er echter nog ruimte voor verdere prijsstijgingen.

Het huidige MVRV niveau suggereert dat de markt zich nog steeds in een bullish fase bevindt, maar handelaren moeten voorzichtig blijven, aangezien een stijgende MVRV ratio de kans op correcties vergroot.

In de afgelopen 24 uur is deze ratio met 1,25% gestegen, wat aangeeft dat marktdeelnemers optimistisch blijven over toekomstige prijsstijgingen.

image
Bron: IntoTheBlock

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van ongeveer $1,301 biljoen, met een 24 uurs handelsvolume van meer dan $36 miljard. De stijging in activiteit ondersteunt de huidige bullish vooruitzichten, aangezien hogere handelsvolumes vaak gepaard gaan met significante prijsbewegingen.

Daarnaast toont on chain data van DefiLlama een Total Value Locked (TVL) van $1,084 miljard en 609.900 actieve wallets in de afgelopen 24 uur, wat wijst op een aanhoudende gebruikersactiviteit en interesse in het netwerk.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Sui stijgt enorm en overtreft Toncoin qua YTD

Timo Bruinsma

ASM crypto stijgt met 40% in de afgelopen 24 uur

Timo Bruinsma

Mt. Gox terugbetalingen opnieuw vertraagd tot 2025

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu