Blockchain Stories
Zal SAND uitbreken en met 15% stijgen? Dit zeggen on chain metrics
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Zal SAND uitbreken en met 15% stijgen? Dit zeggen on chain metrics

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De algehele crypto markt ervaart momenteel een sterk herstel.

In deze context heeft het virtuele gaming platform The Sandbox (Ticker: SAND) een belangrijk bullish patroon doorbroken, waardoor het sentiment is veranderd van een dalende naar een stijgende trend.

Technische analyse van SAND en belangrijke niveaus

Volgens onze technische analyse leek SAND bullish op het moment van schrijven, aangezien het een double bottom patroon heeft doorbroken. De uitbraak werd bevestigd door de dagelijkse candle die boven de neklijn sloot.

Op basis van de recente prijsbewegingen, als SAND een dagelijkse candle boven de $0,263 sluit, is er een grote kans dat de prijs met 15% kan stijgen en het niveau van $0,30 kan bereiken in de komende dagen. 

image
Bron: TradingView

Daarnaast stond de Relative Strength Index (RSI) van SAND op 52 op het moment van schrijven, wat wijst op een mogelijke aanhoudende rally.

Ondanks de bullish vooruitzichten voor SAND geeft het 200 daags Exponential Moving Average (EMA) echter een dalende trend aan. 

Wanneer SAND onder de 200 EMA handelt, wordt dit doorgaans beschouwd als een negatieve indicator door handelaren en investeerders.

Bullish on chain metrics voor SAND

De bullish vooruitzichten voor SAND worden verder ondersteund door on chain metrics. Volgens het on chain analytics bedrijf Coinglass was de Long/Short Ratio van SAND op het moment van schrijven 1,030, wat duidt op een bullish marktsentiment.

image
Bron: Coinglass

Daarnaast steeg de Futures Open Interest met 5,5% in de afgelopen 24 uur en bijna 4% in de afgelopen vier uur. Deze toename geeft aan dat er groeiende interesse is van handelaren in de SAND token, vooral na de uitbraak van het double bottom patroon.

Belangrijke liquidatie niveaus

Op dit moment bevinden de belangrijke liquidatie niveaus zich rond $0,255 aan de onderkant en $0,270 aan de bovenkant. Volgens Coinglass zijn handelaren op deze niveaus vooral over geheven. 

Als het marktsentiment bullish blijft en de prijs stijgt naar $0,270, zullen bijna $308.600 aan shortposities worden geliquideerd.

image
Bron: Coinglass

Als het sentiment omslaat en de prijs daalt naar $0,255, zullen ongeveer $733.000 aan longposities worden geliquideerd. Deze liquidatie gegevens laten zien dat de waarde van longposities van het bullish sentiment meer dan het dubbele is van de shortposities, wat de overhand van het bullish sentiment benadrukt.

Door de on chain metrics te combineren met technische analyse, lijkt het erop dat het bullish sentiment momenteel de overhand heeft en mogelijk de stijgende rally van SAND kan ondersteunen.

Huidig prijs ontwikkelingen

Op het moment van schrijven wordt SAND verhandeld rond $0,265, en de prijs is in de afgelopen 24 uur met meer dan 5% gestegen. Gedurende dezelfde periode daalde het handelsvolume echter met 6%, wat wijst op een lagere deelname van handelaren en investeerders.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Crypto exchange OKX ondersteunt 6 nieuwe USDC pairs

Timo Bruinsma

Google wijzigt zichtbaarheid van Bitcoin zoekopdrachten

Timo Bruinsma

Kan Turbo de weerstand op $0,00932 doorbreken en holden?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu