Blockchain Stories
XRP ETF kan prijzen naar $1.000 stuwen door institutionele interesse
Nieuws Ripple Technische Analyse

XRP ETF kan prijzen naar $1.000 stuwen door institutionele interesse

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptocurrency kan binnenkort een grote verandering ondergaan. De mogelijke goedkeuring van een XRP exchange traded fund (ETF) door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) zou wel eens een belangrijke stap kunnen zijn voor institutionele investeringen in deze digitale munt. Maar wat betekent dit precies? En waarom is er zoveel opwinding rondom deze ontwikkeling?

De betekenis van een XRP ETF goedkeuring

Een mogelijke goedkeuring van een XRP ETF wordt gezien als een game changer. ETF’s, zoals die voor Bitcoin, hebben aangetoond hoe ze aanzienlijke kapitaalstromen kunnen aantrekken van grote investeerders die anders niet in cryptocurrencies investeren. Deze grote fondsen kunnen de toegang tot XRP veel gemakkelijker maken voor institutionele beleggers, wat zou leiden tot een aanzienlijke stijging in de vraag.

Analisten zijn optimistisch over de impact die een goedgekeurde XRP ETF op de prijs kan hebben. Sommigen suggereren dat de waarde van XRP kan stijgen tot maar liefst $1.000. Deze voorspelling is gebaseerd op de aanzienlijke prijsstijgingen die Bitcoin heeft ervaren na de goedkeuring van zijn eigen ETF’s.

De verwachting is dat een vergelijkbaar patroon zich kan herhalen voor XRP, wat suggereert dat we mogelijk grote prijsrally’s kunnen zien.

XRP koersgrafiek oktober2024
Momenteel wordt XRP verhandeld op een koers van $0,54. Bron: TradingView

Accumulatie door grote vermogensbeheerders

Er is ook speculatie dat grote vermogensbeheerders, zoals Bitwise en Canary Capital, mogelijk grote hoeveelheden XRP zouden kunnen opslaan voor deze fondsen. Deze accumulatie zou de vraag verder kunnen aanwakkeren, wat kan leiden tot een aanbodtekort.

Als meer vermogensbeheerders besluiten om XRP in hun portefeuilles op te nemen, zou dit de waarde van XRP kunnen stuwen naar nieuwe hoogten. Historisch gezien hebben Bitcoin ETFs miljarden aan activa beheerd, en zelfs een fractie van dit soort belangstelling voor XRP kan een aanzienlijke impact hebben op de markt.

Dit zou niet alleen de waarde van XRP verhogen, maar ook de acceptatie ervan binnen de bredere financiële sector kunnen vergroten.

XRP versus Ethereum en juridische ontwikkelingen

In tegenstelling tot Ethereum, dat verkoopdruk heeft ervaren door Grayscale fondsen, lijkt XRP minder kwetsbaar voor dergelijke uitdagingen. Het XRP Grayscale trust bezit slechts een bescheiden hoeveelheid activa, waardoor het minder gevoelig is voor plotselinge marktbewegingen.

Bovendien spelen lopende juridische ontwikkelingen ook een rol. Het beroep van de SEC in de Ripple zaak kan invloed hebben op de tijdlijn voor een eventuele ETF goedkeuring. Als de SEC besluit XRP niet als effect aan te vechten, kunnen de aanvragen van Bitwise en Canary Capital sneller vooruitgang boeken.

Met deze ontwikkelingen in het vooruitzicht, blijft het belangrijk voor investeerders en crypto enthousiastelingen om alert te blijven op nieuws binnen de wereld van cryptocurrency. Terwijl de markt zich blijft ontwikkelen, zou de goedkeuring van een XRP ETF de deur kunnen openen naar nieuwe mogelijkheden en groei.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Solana doorbreekt belangrijk weerstandsniveau, wat nu?

Scott

Ripple whales roeren zich en vergroten hun posities

Scott

Cardano volgt het spoor van Bitcoin met een flinke koersstijging

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu