Blockchain Stories
Michaël van de Poppe voorspelt een mogelijke Bitcoin koers uitbraak
Bitcoin Nieuws

Michaël van de Poppe voorspelt een mogelijke Bitcoin koers uitbraak

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cryptocurrency expert Michaël van de Poppe, ook bekend als Crypto Michaël, deelt in zijn nieuwste video een uitgebreide analyse van de huidige cryptomarkt. Ondanks een lange periode van zijwaartse prijsbewegingen en een somber marktsentiment, ziet hij verschillende tekenen dat een nieuwe bullmarkt nabij is. Hij bespreekt zowel de macro-economische factoren als specifieke marktgebeurtenissen die deze verandering zouden kunnen aandrijven.

Bearish maar bijna klaar voor een ommekeer

Van de Poppe begint met de constatering dat de cryptomarkten, en vooral de altcoins, nog steeds onder druk staan. Bitcoin beweegt al meer dan 200 dagen in een smalle prijsrange, en de Fear & Greed Index staat op een neutrale 50, wat aangeeft dat het marktsentiment terughoudend is.

Desondanks gelooft hij dat de markt op het punt staat om te draaien. Historisch gezien heeft Bitcoin in oktober vaak een bodem gevonden, en Van de Poppe verwacht dat de Bitcoin koers binnenkort zal stijgen. Hij benadrukt dat altcoins momenteel zeer ondergewaardeerd zijn, wat een mogelijke explosieve groei in de nabije toekomst kan betekenen.

De rol van de Fed en wereldwijde liquiditeit

Een belangrijk thema in zijn analyse is de invloed van macro-economische factoren, zoals het beleid van de Amerikaanse centrale bank (Fed). Van de Poppe legt uit dat de markten nauw verbonden zijn met de rent- en liquiditeitsbesluiten van de Fed.

Mocht de Fed besluiten de rente te verlagen, zoals mogelijk in november, dan kan dit leiden tot meer liquiditeit in de markten, wat gunstig zou zijn voor cryptocurrencies. Hij vergelijkt deze situatie met China, waar recente monetaire stimulansen al een positieve impact hebben gehad op de markten. Ook de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen kunnen invloed hebben op de markt, al denkt Van de Poppe dat de verkiezingsuitslag minder belangrijk is dan de economische omstandigheden.

Een Bitcoin uitbraak op komst?

Van de Poppe wijst ook op technische indicatoren die wijzen op een op handen zijnde prijsuitbraak. Bitcoin bevindt zich al lange tijd in een consolidatiefase, en uit het verleden blijkt dat hoe langer deze fase duurt, hoe krachtiger de uiteindelijke uitbraak kan zijn.

Hij noemt voorbeelden van eerdere cycli, zoals in 2016 en 2020, waarin Bitcoin na lange periodes van zijwaartse beweging explosieve prijsstijgingen liet zien. Ook nu ziet hij signalen dat we in een vergelijkbare situatie zitten en dat Bitcoin op korte termijn zou kunnen stijgen naar de 90.000 dollar.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Cardano volgt het spoor van Bitcoin met een flinke koersstijging

Scott

Bitcoin ETF’s sloten week 41 grandioos af

Scott

Hoe realistisch is een nieuwe Bitcoin ATH in oktober 2024?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu