Blockchain Stories
Dogecoin gebruik bereikt belangrijke mijlpaal
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin gebruik bereikt belangrijke mijlpaal

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (Ticker: DOGE) heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt wat betreft het netwerkgebruik. 

Deze mijlpaal weerspiegelt duidelijk een stijging in adoptie. Tegelijkertijd kreeg de prijs van de memecoin ook een bullish impuls.

Activiteit op het Dogecoin netwerk in volle gang!

Ali, een populaire crypto analist, deelde onlangs een tweet waarin een interessante ontwikkeling werd onthuld. Volgens deze tweet steeg het aantal actieve wallets onlangs tot 133.880, het hoogste niveau in acht maanden.

Onze eigen analyse, gebaseerd op gegevens van Santiment, bevestigt dit. We ontdekten dat de snelheid van DOGE transacties vorige maand toenam, wat betekent dat DOGE vaker werd gebruikt in transacties binnen een bepaalde periode. 

Ook het aantal transacties van de memecoin vertoonde vorige maand een vergelijkbare stijging. Deze ontwikkelingen wijzen op een toenemend gebruik van DOGE.

image
Bron: Santiment

Hoe presteert DOGE?

Volgens onze koersgegevens bleven de wekelijkse en dagelijkse grafieken van DOGE groen. Op het moment van schrijven werd DOGE verhandeld voor $0,1115.

Opmerkelijk is dat we eerder meldden dat de grootste memecoin ter wereld zich in een consolidatiefase bevond. Daarom hebben we het plan om dieper te graven om te onderzoeken of de situatie in de komende dagen zou kunnen veranderen.

Onze analyse toont aan dat whales actief zijn met het verhandelen van DOGE, gezien het constante aantal whale transacties in de afgelopen week. 

image
Bron: Santiment

Daarnaast is ook de MVRV ratio van Dogecoin gestegen. Deze metriek stond op 1,20%. Hoewel dit cijfer niet bijzonder hoog is, suggereert de verbetering een mogelijke verandering in de markttrend.

Bearish sentiment rond DOGE

Desondanks is het gewogen sentiment van DOGE de afgelopen dagen gedaald, wat erop wijst dat het bearish sentiment rond de token toeneemt.

Daarnaast bevindt de Greed and Fear Index van Dogecoin zich momenteel in de ‘greed’ fase. Dit betekent doorgaans dat er een grotere kans is op een prijscorrectie.

Onze analyse laat zien dat DOGE op het moment van schrijven een cruciale weerstand test. Een succesvolle uitbraak zou kunnen leiden tot een verdere stijging van Dogecoin richting $0,13. 

image
Bron: TradingView

Als het bearish sentiment echter de overhand krijgt, zou de memecoin een correctie kunnen ondergaan, waarbij de prijs kan dalen naar $0,10. Een verdere daling onder dit niveau zou Dogecoin zelfs naar $0,095 kunnen brengen in de komende weken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

ASM crypto stijgt met 40% in de afgelopen 24 uur

Timo Bruinsma

Mt. Gox terugbetalingen opnieuw vertraagd tot 2025

Timo Bruinsma

Staat Dogwifhat op het punt om $4 te bereiken?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu