Blockchain Stories
Analist voorspelt Bitcoin stijging naar $80.000
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Analist voorspelt Bitcoin stijging naar $80.000

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijsgrafieken van Bitcoin (Ticker: BTC) wijzen op een potentiële verschuiving in de marktstructuur, wat kan duiden op een aanstaande uitbraak uit het prijsbereik van $60.000 tot $72.000 dat sinds maart wordt gehandhaafd.

Volgens analist Stockmoney Lizards zou deze uitbraak binnen twee weken kunnen plaatsvinden. 

Als dit gebeurt, voorspelt de analist dat BTC de $80.000 zou kunnen bereiken, mits de recente daling onder de $60.000 wordt bevestigd als een ‘hoger’ support niveau.

Als dit hogere niveau wordt bevestigd, zullen we binnen twee weken de bovenste weerstand doorbreken. $80.000 is het volgende doel.

Stijgende vraag versus risico

De vraag naar het grootste digitale activum ter wereld lijkt langzaam maar zeker te herstellen. Dit wijst op een toenemende vraag in Q4, vergeleken met Q2 en Q3 van dit jaar.

Sinds mei was de vraag naar BTC negatief, waarbij de verkopen de aankopen overtroffen. CryptoQuant merkte echter op dat deze onevenwichtigheid in tempo is afgenomen. De recente gegevens tonen aan dat de vraag naar BTC over de afgelopen 30 handelsdagen weer het niveau van mei heeft bereikt.

image
Bron: CryptoQuant

In totaal werd er tussen eind september en half oktober ongeveer 150.000 BTC verworven door investeerders, met een totale waarde van ongeveer $9,4 miljard. Als dit patroon de komende twee weken aanhoudt, zou de toenemende vraag de uitbraak voorspelling van Stockmoney Lizards kunnen ondersteunen.

image
Bron: CryptoQuant

Stijgende hefboomwerking en liquiditeitsrisico

Ondanks de positieve vraagkant vormt de stijgende hefboomwerking, zoals zichtbaar in de toename van Open Interest (OI), een potentiële valkuil voor de uitbraak verwachting.

Voor wie het niet weet: stijgende hefboomwerking betekent dat speculanten meer risico nemen door geld te lenen om posities in BTC te openen op de futures markten. Volgens Glassnode dwong de recente weekend rally van $58.900 naar $63.400 enkele short sellers om hun posities te sluiten.

Glassnode merkte ook op dat de daling in OI niet meer dan 5% bedroeg, een niveau dat historisch vaak gevolgd wordt door een uitgebreide BTC rally. 

Toch kunnen de toegenomen volatiliteit en de liquidatie risico’s aan beide kanten de kans op een uitbraak ondermijnen.

Op het moment van schrijven werd BTC gewaardeerd op $62.800 en consolideerde het onder het 200 daags voortschrijdend gemiddelde (MA).

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Samara Asset Group pompt €30 miljoen in Bitcoin

Pieter de Haan

Vitalik Buterin zet $1,6 miljoen aan memecoins om in Ether voor het goede doel

Pieter de Haan

Solana doorbreekt belangrijk weerstandsniveau, wat nu?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu