Blockchain Stories
Korte termijn traders stimuleren de hype rond Dogecoin
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Korte termijn traders stimuleren de hype rond Dogecoin

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De activiteit van korte termijn traders speelt een cruciale rol bij memecoins, vooral omdat deze tokens voornamelijk worden aangedreven door hype en speculatie. 

Dogecoin (Ticker: DOGE) staat momenteel op de eerste plaats wat betreft het hoogste aantal actieve korte termijn traders.

Volgens gegevens van IntoTheBlock had DOGE in de afgelopen zeven dagen meer dan 110.000 actieve korte termijn traders, wat de munt een leidende positie geeft binnen de memecoinsector.ย 

DOGE wordt nauw gevolgd door Shiba Inu (Ticker: SHIB) en Degen (Ticker: DEGEN). Ondanks de grotere marktkapitalisatie van SHIB, wist Degen een respectabel aantal van 23.000 handelaren te bereiken en overtrof het zelfs andere vergelijkbare mid sized memecoins.

image
Bron: IntoTheBlock

DOGE lijkt klaar voor een stijging

Bij het analyseren van de wekelijkse grafiek van DOGE lijkt een potentiรซle rally op komst. Sinds de piek van $0,745 in 2021 bevindt DOGE zich in een lange correctiefase, afgewisseld met kortdurende rally’s.ย 

Recentelijk is het DOGE/USDT pair boven een dalende trendlijn uitgebroken, wat erop kan wijzen dat de munt binnenkort een verdere stijging zal doormaken.

image
Bron: TradingView

Deze uitbraak zou DOGE kunnen stuwen naar een koers van $0,400, mits het bullish momentum en sentiment aanhouden. Nu belangrijke weerstandsniveaus zijn doorbroken, wachten traders op verdere bevestiging van deze uitbraak.

Groeiende on chain metrics

De on chain activiteit van Dogecoin ondersteunt het potentieel voor een significante prijsstijging. Het aantal actieve wallets heeft sinds 1 april recordhoogtes bereikt, met een stijging van bijna 200% in de wekelijkse activiteit. 

Bovendien is het totale aantal wallets met een saldo gestegen naar een recordhoogte, met een gemiddelde van 6,60 miljoen over de afgelopen 30 dagen.

image
Bron: IntoTheBlock

De adoptiegraad, die in maart 2024 scherp was gedaald, vertoont nu tekenen van herstel. Momenteel ligt deze waarde boven de 25%, wat wijst op een groter vertrouwen in DOGE en een verhoogde kans op een verdere prijsstijging.

DOGE & BTCโ€™s cyclische moment

Dogecoin heeft historisch gezien zijn grootste prijsstijgingen ervaren tijdens belangrijke bewegingen van Bitcoin. Wanneer Bitcoin door zijn historische weerstandsniveaus breekt, volgt Dogecoin vaak met een nog grotere rally. 

DOGE bevindt zich momenteel op een vergelijkbaar cyclisch moment, terwijl Bitcoin zich voorbereidt op een mogelijke grote run.

Als de geschiedenis zich herhaalt, kan Dogecoin opnieuw een aanzienlijke stijging meemaken, ondersteund door sterke fundamenten en toenemende interesse van handelaren. 

image
Bron: TradingView

Hoewel de marktdynamiek onvoorspelbaar blijft, is het potentieel voor een hogere koers van DOGE duidelijk. Handelaren moeten de belangrijkste niveaus en het algehele marktsentiment blijven monitoren voor verdere bevestiging van een bullish uitbraak.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin koers stijgt richting $64K, dit verwachten analisten

Pieter de Haan

Betekent herstel van Solana ook goed nieuws voor de prijs?

Timo Bruinsma

De kansen op de volgende uitbraak van AVAX

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu