Blockchain Stories
De verschuiving van Toncoin naar lange termijn
Altcoin Nieuws Technische Analyse

De verschuiving van Toncoin naar lange termijn

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Toncoin lijkt zich voor te bereiden op een verschuiving naar een bullish sentiment. 

Recente on chain bevindingen suggereren dat deze verschuiving mogelijk wordt aangedreven door een groeiende voorkeur voor langetermijninvesteringen, in plaats van kortetermijn swing trading.

Deze observatie is gebaseerd op de Toncoin saldi die door holders worden aangehouden. Het aantal tokens in deze holders saldi steeg sterk, van 1,9 miljard TON eind september naar 3,2 miljard TON, volgens de nieuwste gegevens. 

Dit komt neer op een toename van ongeveer 1,3 miljard munten, met een waarde van $6,8 miljard op het moment van schrijven.

Daling in balansen van swing traders

Tegelijkertijd daalden de saldi van swing traders in dezelfde periode van 2,4 miljard TON naar 1 miljard TON. 

Dit betekent een daling van 1,3 miljard munten, ter waarde van ongeveer $6,95 miljard. Maar wat betekent dit allemaal voor Toncoin? Laten we dit verder analyseren.

Verkoopdruk en holders

De uitstroom van zogeheten cruiser wallets was iets groter dan die van normale holders, wat mogelijk heeft bijgedragen aan de verkoopdruk die sinds begin oktober zichtbaar is. Dit illustreert ook een andere belangrijke trend, namelijk wallets die de tokens voor de lange termijn aanhouden, hebben nu drie keer zoveel saldo als swing traders.

image
Bron: IntoTheBlock

Dit kan erop wijzen dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden richting een langetermijnperspectief. Het lagere saldo in swing trading wallets kan minder impact hebben op de korte termijn prijsbewegingen.

Activiteit van Toncoin wallets wijst op groeiende accumulatie

De dagelijkse actieve wallets zijn eveneens in lijn met de verschuiving naar een langetermijnbenadering. Het aantal actieve wallets daalde van 5,15 miljoen op 27 september naar 1 miljoen op 10 oktober. 

Ook het aantal wallets met een saldo van nul daalde in dezelfde periode, van meer dan 392.000 naar iets meer dan 35.000.

image
Bron: IntoTheBlock

Deze daling in nul saldo wallets suggereert dat de accumulatie van TON aan momentum wint. Tot slot is het aantal nieuwe wallets ook afgenomen, van 2,6 miljoen eind september naar 265.000 op 10 oktober.

Aantal holders en prijsactie

Ondanks deze ontwikkelingen kondigde Toncoin onlangs aan dat het nu meer dan 100 miljoen holdersheeft. Hoewel deze statistieken een bullish beeld schetsen, is de prijs actie van TON de afgelopen twee weken bearish geweest. 

De prijs is met 15% gedaald ten opzichte van de piek in september. Toch blijft de prijs van TON, ondanks deze daling, 15% hoger dan het laagste punt in september.

image
Bron: TradingView

Samenvattend lijkt Toncoin zich voor te bereiden op een mogelijk groot herstel, op basis van recente on chain observaties. De huidige prijsactie suggereert dat het handelsvolume mogelijk nog niet voldoende is om de volgende grote bullish beweging te initiëren.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin nadert de $65.000: Kan deze grens doorbroken worden?

Timo Bruinsma

ASM crypto stijgt met 40% in de afgelopen 24 uur

Timo Bruinsma

Mt. Gox terugbetalingen opnieuw vertraagd tot 2025

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu