Blockchain Stories
Changpeng Zhao waarschuwt community voor deepfake scamvideo’s
Binance Nieuws

Changpeng Zhao waarschuwt community voor deepfake scamvideo’s

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Changpeng Zhao, oprichter en voormalig CEO van Binance, waarschuwt zijn volgers voor een nieuwe vorm van fraude in de cryptowereld: AI gegenereerde deepfake videoโ€™s. In deze video’s lijkt het alsof Zhao verschillende crypto’s promoot, terwijl hij in werkelijkheid niets met deze munten te maken heeft.

Zhao benadrukt dat dit soort videoโ€™s deel uitmaken van een grotere poging om zowel investeerders te misleiden als de reputatie van belangrijke figuren in de crypto industrie te beschadigen.

Groeiend gevaar van deepfakes

Deepfakes zijn videomontages waarbij AI wordt gebruikt om realistisch ogende beelden te maken van personen die dingen zeggen of doen die ze nooit daadwerkelijk hebben gezegd of gedaan. In de cryptowereld is dit probleem aan het toenemen, mede door de groeiende populariteit en de waarde van crypto.

CZ wees erop dat de technologie achter deze video’s steeds beter wordt, wat het voor nietsvermoedende kijkers moeilijk maakt om feit van fictie te onderscheiden.

“Er circuleren deepfake video’s van mij op sociale mediaplatforms. Wees op je hoede!”, schreef hij in een post op X.

Fraude gericht op crypto investeerders

De videoโ€™s waarin Zhao zogenaamd cryptocurrencies aanprijst, zijn een onderdeel van een grotere strategie van oplichters om investeerders te verleiden tot het kopen van frauduleuze munten. Door bekende gezichten, zoals Zhao, in deze video’s te gebruiken, proberen scammers geloofwaardigheid op te bouwen en slachtoffers te overtuigen. Zhao roept zijn volgers op om altijd goed te controleren of informatie afkomstig is van betrouwbare bronnen, vooral als het gaat om financiรซle beslissingen.

Niet alleen Changpeng Zhao wordt getroffen door dit fenomeen. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple en Tesla baas Elon Musk hebben eveneens te maken gehad met deepfake video’s waarin zij producten promoten die niet worden ondersteund.

Een dreigende trend

Het gebruik van deepfake technologie in de cryptowereld laat zien hoe snel oplichters nieuwe technieken omarmen om misbruik te maken van de onoplettendheid van investeerders. Deze video’s vormen niet alleen een risico voor de financiรซle veiligheid van slachtoffers, maar schaden ook de reputatie van prominente figuren zoals Zhao. Ondanks de vele rechtszaken waar Binance momenteel bij betrokken is, blijft Zhao actief in de cryptowereld en zal hij eind oktober op de Binance Blockchain Week in Dubai zijn eerste publieke optreden maken sinds zijn vrijlating uit een Amerikaanse gevangenis.

Deze situatie onderstreept de noodzaak voor zowel individuen als bedrijven in de cryptowereld om alert te blijven en bewust te zijn van de gevaren van AI gegenereerde fraude.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Betekent herstel van Solana ook goed nieuws voor de prijs?

Timo Bruinsma

De kansen op de volgende uitbraak van AVAX

Timo Bruinsma

Korte termijn traders stimuleren de hype rond Dogecoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu