Blockchain Stories
Uniswap lanceert Unichain om problemen in DeFi op te lossen
Cryptomarkt Update Nieuws

Uniswap lanceert Unichain om problemen in DeFi op te lossen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Uniswap Labs, het team dat verantwoordelijk is voor het populaire Uniswap Protocol, is al jarenlang een centrale speler binnen de DeFi wereld. Een van de grootste obstakels waarmee DeFi op het Ethereum netwerk kampt, zijn de hoge transactiekosten. Dit komt doordat Ethereum zeer gedecentraliseerd is, waardoor transacties op de hoofdlaag (Layer 1 of L1) vaak duur en traag kunnen zijn. Recent heeft Ethereum echter stappen ondernomen om Layer 2 oplossingen (L2’s), die bovenop het Ethereum netwerk zijn gebouwd, te ondersteunen. Deze L2’s bieden snellere en goedkopere transacties. Hier komt Unichain om de hoek kijken.

DeFi toegankelijker en goedkoper maken

Unichain heeft als doel om DeFi voor iedereen beter toegankelijk te maken door een snellere, goedkopere en efficiëntere ervaring te bieden op meerdere blockchains. Volgens een recente blogpost van Uniswap Labs zal Unichain de verwerking van transacties verplaatsen naar een Layer 2 oplossing, wat de transactiekosten met maar liefst 95% verlaagt. In de toekomst zullen deze kosten naar verwachting zelfs nog verder dalen, wat DeFi voor een breder publiek bereikbaar houdt zonder de hoge kosten die vaak met Ethereum transacties gepaard gaan.

Unichain start met bloktijden van één seconde, maar zal binnenkort ‘subblokken’ van 250 milliseconden introduceren, wat zorgt voor vrijwel directe transacties. Deze verhoogde snelheid maakt niet alleen het gebruik van DeFi platformen eenvoudiger voor gebruikers, maar draagt ook bij soepele marktwerking. Bovendien wordt zo voorkomen dat geld verloren gaat aan zogeheten ‘front-running’, waarbij handelaren profiteren van tragere transacties om winst te maken.

De toegenomen transactiesnelheid is mogelijk dankzij een speciale tool, genaamd de ‘block builder’, die ontwikkeld is met behulp van Flashbots. Deze block builder maakt gebruik van een Trusted Execution Environment (TEE), die de transactieverwerking zowel sneller als transparanter maakt.

Unichain in detail

Een van de grote uitdagingen waar DeFi momenteel mee te maken heeft, is de groei van verschillende Layer 2-netwerken, die de beschikbare liquiditeit hebben versnipperd en de gebruikservaring vaak ingewikkeld maken. Unichain wil deze fragmentatie tegengaan door een naadloze toegang tot verschillende blockchains te bieden. Als onderdeel van de Optimism Superchain zal Unichain samenwerken met OP Labs om cross-chain swaps mogelijk te maken. Zo kunnen gebruikers eenvoudig tussen verschillende chains kunnen wisselen zonder dat dit omslachtig is.

Voor blockchains die zich buiten de Optimism Superchain bevinden, werkt Unichain aan verbeterde interoperabiliteit, oftewel de mogelijkheid voor blockchains om efficiënter met elkaar te communiceren. Initiatieven zoals ERC-7683 zijn ontworpen om cross-chain transacties zo eenvoudig mogelijk te maken, wat het gebruik van meerdere chains voor de gemiddelde gebruiker vergemakkelijkt.

De toekomst van Unichain

Hoewel Unichain nog in de beginfase verkeert, biedt het een modulair ontwerp, wat betekent dat er in de toekomst eenvoudig nieuwe functies kunnen worden toegevoegd. Deze modulariteit maakt het ook mogelijk om het netwerk verder te decentraliseren en de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Omdat Unichain bovendien open-source is, kunnen andere blockchains de technologie ook gebruiken en zich aansluiten bij dit ecosysteem. Tegelijkertijd blijft Uniswap Labs werken aan de schaalvergroting van Ethereum, waardoor DeFi steeds beter en toegankelijker wordt voor een wereldwijd publiek.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Hoe Polkadot kopers de prijsdaling van DOT ervaren

Timo Bruinsma

Verdien eenvoudig €50 in Bitcoin met deze tijdelijke actie van OKX

Pieter de Haan

Worldcoin onder druk door verkoopgolf van Alameda

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu