Blockchain Stories
Ripple dient tegenberoep in na hoger beroep SEC
Nieuws Ripple

Ripple dient tegenberoep in na hoger beroep SEC

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 10 oktober 2024 diende Ripple een tegenberoep in als reactie op het recente beroep van de United States Securities and Exchange Commission (SEC) dat eerder deze maand was ingediend. Dit tegenberoep betekent dat de beroepen van zowel Ripple als de SEC nu gezamenlijk in één enkele rechtszaak zullen worden behandeld, wat de juridische strijd tussen beide partijen verder intensiveert.

Ripple betwist rechterlijke beslissing

Met het tegenberoep probeert Ripple de beslissing van de rechtbank aan te vechten waarin werd vastgesteld dat de verkoop van XRP aan investeerders geen schending van de effectenwetgeving vormde. Ripple streeft ernaar om deze uitspraak ongedaan te maken, wat een cruciale stap is in hun juridische strategie.

Een ander belangrijk punt van Ripple’s tegenberoep is het verzet tegen het bevel van de rechtbank dat Ripple verplicht om een boete van $125 miljoen te betalen voor de verkoop van XRP aan investeerders. Hoewel dit bedrag aanzienlijk lager is dan de oorspronkelijke eis van $2 miljard die door de SEC was ingediend, blijft de boete hoger dan het tegenvoorstel van Ripple, dat neerkwam op slechts $10 miljoen. Ripple hoopt met het tegenberoep niet alleen de boete te verlagen, maar ook hun standpunt in de rechtszaak te versterken.

Kansen in de strijd tegen de SEC

Te midden van deze juridische ontwikkelingen liet Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, van zich horen op X. In zijn bericht benadrukte hij dat de SEC op vrijwel alle belangrijke punten van de zaak had verloren, wat volgens hem waarschijnlijk de reden is voor het recente beroep van de toezichthouder. Hij suggereerde dat de SEC op zoek is naar kansen om alsnog een overwinning te behalen.

Alderoty benadrukte verder dat het tegenberoep van Ripple bedoeld is om ervoor te zorgen dat elk aspect van hun juridische strijd met de SEC zorgvuldig wordt behandeld. Hij maakte duidelijk dat Ripple vastbesloten is om niets aan het toeval over te laten en dat zij bereid zijn om elk mogelijk obstakel in deze zaak het hoofd te bieden.

Ondanks zijn optimisme waarschuwde Alderoty echter dat de SEC zou kunnen stellen dat de verkoop van XRP op beurzen, evenals de distributie ervan aan werknemers en ontwikkelaars, moet worden gezien als de verkoop van effecten. Dit zou volgens de SEC een overtreding van de effectenwetgeving zijn. Desondanks heeft Alderoty er vertrouwen in dat, op basis van de eerdere uitspraak, Ripple opnieuw in het gelijk zal worden gesteld. Hij hoopt bovendien dat de rechtbank de recente acties van de SEC, waaronder die van SEC-voorzitter Gary Gensler, resoluut zal afwijzen.

Reactie van Brad Garlinghouse

Ook Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, gaf zijn visie op de situatie. Hij stelde dat de SEC meer verwarring veroorzaakt dan duidelijkheid biedt met betrekking tot de regelgeving rond cryptocurrency’s. Volgens hem probeert de SEC de crypto industrie te reguleren door middel van handhavingsmaatregelen in plaats van duidelijke regels op te stellen. Hij gaf aan dat hij vastberaden is om de juridische strijd in hun voordeel te beslechten.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Waardoor stijgen Solana memecoins plots zo hard?

Scott

’45% van investeerders gaat in crypto ETF’s investeren’

Scott

Hoe Polkadot kopers de prijsdaling van DOT ervaren

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu