Blockchain Stories
Peter Schiff vraagt zich af waarom hij afwezig was in documentaire
Nieuws

Peter Schiff vraagt zich af waarom hij afwezig was in documentaire

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Na de premiรจre van de HBO documentaire Money Electric: The Bitcoin Mystery op 8 oktober, heeft econoom Peter Schiff zijn frustratie geuit over zijn afwezigheid in de film.

De zoektocht naar Satoshi

De documentaire speculeerde dat Bitcoin (Ticker: BTC) ontwikkelaar Peter Todd Satoshi Nakamoto zou kunnen zijn, wat leidde tot controverse. Todd heeft deze bewering echter met klem afgewezen.ย 

Hij verklaarde:

Ik ben niet Satoshi.

Deze speculatie werd ook betwist door Dogecoin (Ticker: DOGE) oprichter Billy Markus, die de bewering op X (voorheen Twitter) verwierp. Hij zei:

Hij [Peter Todd] is een van de meer OG core devs, maar niet de maker.

Toen hem naar zijn mening over de ware identiteit van Nakamoto werd gevraagd, voegde 

Markus toe:

Dal Finney en vrienden.

Peter Schiff bekritiseert HBO documentaire

Na het bekijken van de documentaire van Cullen Hoback en het opmerken van zijn afwezigheid als prominente criticus van Bitcoin, uitte Schiff zijn teleurstelling:

Ik heb zojuist de nieuwe #Bitcoin documentaire van @CullenHoback op HBO bekeken. Als de bekendste Bitcoin criticus binnen de Bitcoin community was mijn afwezigheid opvallend.

Als reactie op Schiff’s opmerking betoogde Hoback echter:

We konden niet zoveel Peters hebben! @Nouriel was de primaire criticus. Ik heb anderen geรฏnterviewd, maar Dr. Doom had ook archiefinteracties met mensen zoals @rogerkver. En zijn interview was leuk.

Escalatie van de discussie

Het gesprek escaleerde al snel toen verschillende personen zich mengden en Schiff belachelijk maakten omdat hij zichzelf als een belangrijke figuur in het debat beschouwde. Sterker nog, velen vroegen zich af hoe een scepticus als hij in aanmerking kon komen voor een documentaire die op zoek was naar Nakamoto.

Schiff was echter snel met een antwoord op deze kritiek en bevestigde zijn standpunt met hernieuwde kracht.

Zijn Schiff’s claims gerechtvaardigd?

Zonder twijfel is Schiff’s kritiek op Bitcoin wijdverbreid erkend binnen de cryptocurrency community. Tijdens een recente discussie, waarin Jack Mallers van Strike BTC verdedigde, verdedigde Schiff goud door te zeggen:

Ik denk niet dat BTC kwalificeert als geld.

Hij wees erop dat Bitcoin de tastbare waarde van goud mist. Volgens Schiff heeft de hype rond cryptocurrency ervoor gezorgd dat investeerders de indrukwekkende prestaties van goud bij nieuwe pieken over het hoofd hebben gezien.

Het is vermeldenswaard dat, in de context van de eerder genoemde documentaire, gegevens van Polymarket suggereren dat meer dan 95% van de mensen gelooft dat de identiteit van Satoshi niet zal worden bewezen in Q4 van dit jaar.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin koers stijgt richting $64K, dit verwachten analisten

Pieter de Haan

Betekent herstel van Solana ook goed nieuws voor de prijs?

Timo Bruinsma

De kansen op de volgende uitbraak van AVAX

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu