Blockchain Stories
NFT eigenaren klagen kunstenaar aan om gebroken metaverse afspraken
NFT Nieuws

NFT eigenaren klagen kunstenaar aan om gebroken metaverse afspraken

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een groep van 36 eigenaren van non-fungible tokens (NFT) heeft zowel een kunstgalerie als de kunstenaar die hun NFT’s creëerde aangeklaagd. Ze beschuldigen hen ervan hun beloften niet na te komen, waaronder de oprichting van een exclusieve privéclub in de metaverse en andere bijbehorende voordelen. In een rechtszaak die op 9 oktober werd ingediend, beweerde de groep dat het project van Eden Gallery en de kunstenaar Gal Yosef oplichterij was,

NFT collectie Meta Eagle Club

De NFT collectie in kwestie, de Meta Eagle Club, bestond uit 12.000 unieke mensachtige arenden en bracht tussen februari 2022 en november 2023 ongeveer 13 miljoen dollar op. De investeerders claimen echter dat er nooit enige substantiële inspanning is geleverd om de beloofde Meta Eagle Club op te zetten, ondanks regelmatige updates van het projectteam waarin het tegendeel werd gesuggereerd.

In de aanklacht wordt ook gesteld dat degenen die het project uitvoerden, geen ervaring of kennis hadden van blockchaintechnologie, smart contracts, of softwareontwikkeling. Dit gebrek aan expertise zou hebben bijgedragen aan het mislukken van het project.

Aan de NFT-houders waren diverse voordelen beloofd, waaronder lidmaatschap van de Meta Eagle Club. De roadmap van het project vermeldde dat leden zouden kunnen deelnemen aan loterijen om toegang te krijgen tot exclusieve evenementen van Eden Gallery, ballonvaarten, privéjets, helikoptervluchten en unieke verzamelobjecten.

De groep beweert echter dat er slechts een klein aantal kaartjes is uitgereikt voor deze ervaringen. Daarnaast werden er slechts twee evenementen georganiseerd onder de naam Galyverse en zijn er 11 fysieke kunstwerken van Gal Yosef verspreid. Dit stond in schril contrast met de grootse beloftes die het project maakte.

Op 12 januari 2023 werd er een stemming gehouden op de Discord server van Eden Gallery, waarin werd besloten om het resterende budget van de roadmap opnieuw toe te wijzen. Deze verschuiving in prioriteiten werd toegeschreven aan de verslechterende marktomstandigheden. Het budget zou nu worden gebruikt voor ‘alternatieve toepassingen,’ zoals het in stand houden van een marktplaats.

De aanklagers beweren dat Eden Gallery en Yosef beloofden een virtuele wereld genaamd het Galyverse te creëren. Dit zou de waarde van hun NFT’s verhogen en hen digitale activa opleveren die op dividend zouden lijken, zolang ze lid bleven van de club. Deze beloften hebben volgens de groep geleid tot de aankoop van de Eagle NFT’s, maar de beloofde waardecreatie bleef uit, waardoor hun investeringen waardeloos zijn geworden.

Aanklagers eisen een schadevergoeding

De groep stelt dat ze veel meer hebben betaald voor de NFT’s dan ze daadwerkelijk waard waren. Eden Gallery en Yosef worden nu aangeklaagd wegens fraude. De aanklagers eisen schadevergoeding, een gerechtelijk bevel en vergoeding van de advocaatkosten.

Eden Gallery en Gal Yosef hebben nog niet gereageerd op de aanklacht. Dit is niet de eerste keer dat een rechtszaak wordt aangespannen vanwege teleurstelling bij de aankoop van NFT’s. Zo werden er eerder ook zaken aangespannen tegen de NFT marktplaats OpenSea en het Italiaanse modemerk Dolce & Gabbana vanwege problemen met NFT leveringen en verlies van waarde.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Hoe Polkadot kopers de prijsdaling van DOT ervaren

Timo Bruinsma

Uniswap lanceert Unichain om problemen in DeFi op te lossen

Michel Borggreve

Verdien eenvoudig €50 in Bitcoin met deze tijdelijke actie van OKX

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu