Blockchain Stories
Hoe de consolidatie van Fantom handelsmogelijkheden kan bieden
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Hoe de consolidatie van Fantom handelsmogelijkheden kan bieden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Fantom (Ticekr: FTM) vertoonde een sterke stijgende trend tegen het einde van september. 

Een prijsdaling op de markt volgde de volatiliteit rond Bitcoin (Ticker: BTC) en FTM was daar geen uitzondering op. Het vormde een range rond een belangrijk Fibonacci retracement niveau.

Ondanks de verkoopdruk toonden de on chain metrics en de prijsactie echter aan dat de bulls zich aan het voorbereiden waren voor de volgende stijgende beweging. Laten we dit verder hieronder analyseren.

Korte termijn consolidatie voor Fantom

De intense bullish sentiment in september maakte plaats voor een mildere range bound prijsactie voor het activum met een marktkapitalisatie van $1,80 miljard.

Deze range (paars) strekte zich uit van $0,609 tot $0,725 en de token heeft hier drie weken binnen gehandeld.

image
Bron: TradingView

De dagelijkse RSI lag boven de neutrale 50, wat bullishheid aangaf, maar is recentelijk naar beneden trending. De waarde op het moment van schrijven was 53, wat aantoont dat het momentum neutraal was. 

Ook zien we dat de OBV ook dat geen van beide, de kopers of de verkopers, dominant waren tijdens de range vorming.

Dit gaf aan dat swing traders de extremen van de range kunnen gebruiken om te handelen tot het moment van een uitbraak. Zoals de zaken er nu voor staan, betekent het gebrek aan volume dat Fantom zich mogelijk in een consolidatiefase bevindt.

Consolidatie maakte winstneming mogelijk, maar is het bullish?

De consolidatie sinds eind september leidde ertoe dat de gemiddelde coin hold periode op 6 oktober snel daalde. Tegelijkertijd viel de 30 daagse MVRV, die 20% was, naar bijna nul. Dit betekende FTM distributie en winstneming activiteit van korte termijn holders.

image
Bron: Santiment

Ondanks deze daling verdedigen de bulls echter het 50% retracementniveau als steun. De metriek voor geconsumeerde leeftijd was recentelijk ook relatief stil. Deze verdediging zou Fantom kunnen positioneren voor de volgende prijs uitbreiding naar het noorden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom succesvolle omzet van AAVE niet genoeg is 

Timo Bruinsma

Waardoor stijgen Solana memecoins plots zo hard?

Scott

’45% van investeerders gaat in crypto ETF’s investeren’

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu