Blockchain Stories
Elon Musk presenteert Tesla Cybercab en geeft mening over Polymarket
Nieuws

Elon Musk presenteert Tesla Cybercab en geeft mening over Polymarket

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Elon Musk heeft tijdens een recente presentatie op het Tesla’s ‘We, Robot’ evenement veel indruk gemaakt. Tijdens dit evenement onthulde hij enkele indrukwekkende innovaties, waaronder de Optimus robot en de futuristische Cybercab. Daarnaast liet Musk ook zijn invloed voelen in de wereld van cryptocurrency, met steun voor Polymarket en het aanwakkeren van interesse in memecoins.

Optimus: de nieuwe huisrobot

Tijdens het We, Robot evenement trok Musk veel aandacht met de presentatie van Tesla’s humanoïde robot, Optimus. Deze robot is ontworpen om dagelijkse klusjes uit te voeren, zoals het serveren van drankjes en het uitlaten van honden. Musk sprak enthousiast over de toekomst waarin Optimus een waardevolle hulp in huishoudens zou worden. Hij stelde voor dat deze robots in staat zouden zijn om allerlei taken te verrichten, van het oppassen op kinderen tot het maaien van het gras.

De Optimus zal op een dag tussen ons lopen,’ voorspelde Musk tijdens de presentatie, waarmee hij zijn vertrouwen in het potentieel van de robot benadrukte. Hij voorziet dat Optimus op grote schaal ingezet zal worden, met een geschatte prijs van tussen de 20.000 en 30.000 dollar. Dit zou de robot betaalbaar maken voor veel huishoudens. Het idee dat een robot ons dagelijks leven zo zou kunnen ondersteunen, past goed binnen Musk’s ambitieuze toekomstvisie.

Autonoom rijden met de Tesla Cybercab

Een ander hoogtepunt van het evenement was de Tesla Cybercab. Dit voertuig, dat volgens Musk volledig autonoom zal rijden zonder stuur of pedalen, belooft de transportsector te revolutioneren. Hij schetste een toekomst waarin deze zelfrijdende auto’s goedkoper zouden zijn dan het openbaar vervoer, waardoor ze voor veel mensen toegankelijker worden. De verwachting is dat de productie van de Cybercab in 2026 zal beginnen, met prijzen die onder de 30.000 dollar zouden liggen.

De opwinding rondom de Cybercab werd nog versterkt door een tweet van een Tesla Cybertruck eigenaar met de gebruikersnaam ‘Doge Tipping’, die Musk vroeg of hij zijn met Dogecoin versierde truck, genaamd ‘CyberDoge’, mee kon nemen naar het evenement. Dit onderstreept Musk’s betrokkenheid bij de cryptowereld.

Tweet van Elon Musk over Polymarket

Musk’s invloed reikt echter verder dan alleen robots en auto’s. Recentelijk sprak hij zijn steun uit voor Polymarket, een op crypto gebaseerd voorspellingsplatform. Volgens Musk is Polymarket een betere methode om de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te voorspellen dan traditionele peilingen. Dit is niet verwonderlijk, aangezien politieke memecoins aan populariteit winnen, met een recente stijging van 8% in marktwaarde, goed voor een totale waarde van meer dan 702 miljoen dollar.

Musk en enkele analisten menen dat het koppelen van financiële belangen aan voorspellingen deze nauwkeuriger maakt. Toch valt te betwisten of financiële inzet een betrouwbare maatstaf is voor iemands politieke voorkeur. Het is namelijk mogelijk dat mensen geld inzetten op een kandidaat waarvan ze verwachten dat hij zal winnen, zelfs als ze van plan zijn op iemand anders te stemmen. Met zijn invloed op zowel technologie als cryptocurrency blijft Elon Musk wereldwijd trends bepalen en nieuwe wegen openen voor innovatie en verandering.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Hoe Polkadot kopers de prijsdaling van DOT ervaren

Timo Bruinsma

Uniswap lanceert Unichain om problemen in DeFi op te lossen

Michel Borggreve

Verdien eenvoudig €50 in Bitcoin met deze tijdelijke actie van OKX

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu