Blockchain Stories
Charles Hoskinson: Cardano is de enige echte crypto
Altcoin Nieuws

Charles Hoskinson: Cardano is de enige echte crypto

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt is een vrij open markt. Op de blockchain zijn immers alle transacties zichtbaar, terwijl ook iedereen op bijvoorbeeld X zijn zegje over crypto kan doen. Dat laatste heeft Charles Hoskinson recent gedaan en zijn uitspraken hebben nogal wat stof op doen waaien. Wat heeft Hoskinson precies gezegd en wat is zijn gedachtegang achter deze uitspraken?

Wie is Charles Hoskinson precies?

Voordat we de diepte induiken, moeten we eerst naar de persoon Hoskinson kijken. Charles Hoskinson is de oprichter en bedenker van Cardano. Dat zet zijn uitspraken direct in een ander daglicht. Is zijn uitspraak niet een beetje ‘wij van WC eend adviseren WC eend’? Daar lijkt het wel op, maar toch is het interessant om naar zijn uitspraken te kijken.

Geen invloed vanuit Wall Street

Op onder meer zijn X account spreekt Hoskinson zich regelmatig over crypto uit. Dat deed hij recentelijk ook, waarbij hij de vergelijking met Wall Street maakte. Hoskinson geeft namelijk aan dat Cardano nog de enige echte crypto is die losstaat van Wall Street.

Hiermee doelt hij uiteraard op de Bitcoin- en Ethereum ETF’s. Deze ETF’s zijn via de Amerikaanse beurs verhandelbaar en hebben zodoende een directe connectie met Wall Street. Hoskinson benadrukt juist hierom dat Cardano nog de enige echte crypto is. Een gedecentraliseerd platform dat niet samenwerkt met de monetaire instellingen.

Forse kritieken

Tegelijkertijd deelt Hoskinson forse kritieken. Hij geeft onder meer aan dat veel mensen/investeerders louche projecten steunen en Cardano onder een negatief vergrootglas leggen. Dit is volgens Hoskinson één van de redenen waarom Cardano nooit tot volledige ontplooiing gekomen is. Dit vindt de oprichter van Cardano zowel oneerlijk als jammerlijk.

Tegelijkertijd zoomt Hoskinson in op het aandeel van het Cardano team. Hoskinson is namelijk vrij duidelijk dat het team nog niet alles uit Cardano gehaald hebt: “Er zijn jaren geweest van opgekropte grieven, onontgonnen routekaartitems, niet-gefinancierde groeistrategieën en benodigde partnerschappen die niet zijn aangepakt omdat Cardano’s bestuur niet schaalbaar was om aan de behoeften van het ecosysteem te voldoen.”

Doordat Cardano recentelijk – weer – van een nieuwe update voorzien is, kan het momenteel veel beter voldoen aan de behoeften van het ecosysteem. Hoskinson is daarom hoopvol gestemd over de toekomst van Cardano.

Wankele reputatie

Door de jaren heen is Hoskinson een veelbesproken persoon in de cryptowereld geworden. Dat komt onder meer door uitspraken als bovenstaande. Wellicht zijn bovenstaande uitspraken goed bedoeld, maar hij jaagt hiermee wel veel mensen in het harnas.

Bovendien is de rol van Hoskinson ietwat dubieus. Hij is namelijk niet alleen de oprichter van Cardano, maar hij heeft in het verleden ook voor Ethereum gewerkt. Vanuit zijn rol daar heeft hij ongetwijfeld ideeën opgedaan voor Cardano. Daar is niks mis mee, maar het is niet chique om vervolgens Ethereum allerlei trappen na te geven. Dat doet hij wel met de uitspraak dat Cardano nog de enige echte crypto is.

Wat vind jij van de uitspraken van Hoskinson? En denk je dat Cardano ooit nog het volledige potentieel gaat/kan benutten?

Gerelateerde berichten

Uniswap lanceert Unichain om problemen in DeFi op te lossen

Michel Borggreve

Verdien eenvoudig €50 in Bitcoin met deze tijdelijke actie van OKX

Pieter de Haan

Worldcoin onder druk door verkoopgolf van Alameda

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu