Blockchain Stories
Bitcoin halving 2024: Voorbode van bullmarkt of marktpauze?
Binance Coin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin halving 2024: Voorbode van bullmarkt of marktpauze?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente Bitcoin halving in april 2024 heeft hoge verwachtingen gewekt bij investeerders en analisten. Door de halvering van de beloning voor miners, van 6,25 naar 3,125 Bitcoins per blok, wordt Bitcoin schaarser. Dit kan de prijs opstuwen, aangezien de verminderde aanbod de vraag theoretisch zou moeten overtreffen.

Toch zijn er twijfels of 2024 net zo’n succesvol jaar zal zijn als eerdere halvingsjaren waarin de Bitcoin prijs vaak aanzienlijk steeg.

Wat zijn halvingsjaren en hun betekenis voor Bitcoin?

Halvering is een fundamenteel concept in de cryptowereld dat elke vier jaar plaatsvindt. Tijdens dit proces wordt de beloning voor het minen van nieuwe Bitcoins gehalveerd, wat betekent dat er minder nieuwe Bitcoins in omloop komen. Dit kan de prijs verhogen als de vraag naar Bitcoin gelijk blijft of toeneemt.

In voorgaande halveringsjaren, zoals in 2012 en 2016, zagen we een aanzienlijke waardestijging van Bitcoin. In 2020 bijvoorbeeld, was er een opmerkelijke stijging van meer dan 300%, wat veel beleggers forse winsten opleverde. Deze historische prestaties hebben de verwachtingen voor 2024 hooggespannen, maar de markt lijkt zich dit jaar anders te gedragen.

Marktinzichten voor 2024

Experts, waaronder Ki Young Ju, een gerenommeerde analist in de cryptovalutamarkt, maken zich zorgen over de prestaties van Bitcoin dit jaar. Halverwege oktober 2024 stond de Bitcoin prijs ongeveer op $60k, een stijging van slechts 37,61% sinds het begin van het jaar.

Dit is aanzienlijk lager dan de stijgingen die we in eerdere halveringsjaren hebben waargenomen, wat vraagtekens zet bij de actuele dynamiek van de markt.

Een belangrijke oorzaak van deze matige prestatie was de plotselinge daling begin oktober, veroorzaakt door geopolitieke spanningen tussen Israël en Iran. Deze onverwachte gebeurtenis leidde tot aanzienlijke verkoopdruk en schokte het vertrouwen van investeerders.

Oktober 2023 als voorspeller voor 2024?

Historisch gezien staat oktober bekend als een gunstige maand voor Bitcoin, vaak “Uptober” genoemd vanwege zijn optimistische aard. In 2023 noteerden we een indrukwekkende stijging van 28,5% op de Bitcoin markt, aangewakkerd door sterke koopdruk.

Of dit patroon zich in 2024 zal herhalen, blijft onzeker en hangt af van factoren zoals economische ontwikkelingen en geopolitieke spanningen, die het marktsentiment en de prijsschommelingen van Bitcoin aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

De toekomst van Bitcoin in 2024 blijft ongrijpbaar en wordt beïnvloed door een complexe reeks factoren. Terwijl sommige analisten een mogelijke bullmarkt voorspellen, blijven anderen voorzichtig en wijzen ze op de kans op een langdurige marktpauze of correctie.

Botcoin koergrafiek oktober2024
Bron: TradingView

De komende maanden zijn cruciaal voor Bitcoin investeerders om strategieën te bepalen en zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden. Het is essentieel goed geïnformeerd te blijven over marktontwikkelingen en de mondiale economische en politieke veranderingen nauwlettend te volgen.

In de dynamische en volatiele wereld van cryptocurrency is alertheid en kennis van groot belang. Investeerders moeten zowel voorzichtig als optimistisch zijn, rekening houdend met de vele factoren die de markt kunnen beïnvloeden, en voorbereid zijn op mogelijke veranderingen in markttrends.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Waardoor stijgen Solana memecoins plots zo hard?

Scott

’45% van investeerders gaat in crypto ETF’s investeren’

Scott

Hoe Polkadot kopers de prijsdaling van DOT ervaren

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu