Blockchain Stories
Bitcoin dreigt met 75% correctie door verkoop van $2 miljard aan BTC
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin dreigt met 75% correctie door verkoop van $2 miljard aan BTC

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft de afgelopen dagen veel onzekerheid veroorzaakt onder beleggers door plotselinge en aanzienlijke koersschommelingen. Deze volatiliteit heeft de markt nerveus gemaakt, met handelaren die hun adem inhouden terwijl Bitcoin onder de psychologische grens van $59k zakt en vervolgens weer boven $60k stijgt.

Ondanks deze tijdelijke opleving blijft er sprake van een bearish sentiment. Dit negatieve gevoel wordt versterkt doordat de koers recentelijk onder enkele belangrijke gemiddelde prijsniveaus heeft gesloten, wat technische analisten doorgaans als een somber teken beschouwen.

De totale waarde van alle cryptocurrencies is in deze periode met ongeveer 2 procent gedaald, wat de beweeglijkheid en onrust in de markt aantoont. Dit heeft geleid tot de liquidatie van bijna $200 miljoen in crypto leveraged markten, vooral onder longtraders die op prijsstijgingen hoopten.

Het gebruik van leverage heeft de impact van deze prijsschommelingen vergroot, wat tot aanzienlijke verliezen voor sommigen heeft geleid.

Bitcoin koersgrafiek oktober2024
Momenteel wordt Bitcoin verhandeld op en koers van $60.000. Bron: TradingView

De rol van crypto whales in marktperceptie

Een belangrijke factor in de huidige marktdynamiek zijn de acties van grote Bitcoin bezitters, bekend als ‘whales’. Deze entiteiten hebben recentelijk een aanzienlijk deel van hun BTC verkocht, wat het marktsentiment beïnvloedt. In slechts drie dagen tijd is er meer dan 30k BTC, met een geschatte waarde van bijna $2 miljard, verkocht.

Dergelijke verkoopacties door whales kunnen het marktgevoel aanzienlijk beïnvloeden en dragen bij aan de onzekerheid onder kleinere beleggers die de bewegingen van deze grote spelers nauwlettend volgen.

Daarnaast zijn er aanzienlijke geldstromen naar buiten waargenomen bij Amerikaanse Bitcoin ETF’s, met een netto cash outflow van meer dan $109 miljoen.

Dit kan duiden op bredere zorgen over de marktstabiliteit en een afname van het vertrouwen onder institutionele beleggers. Deze ontwikkeling kan ook gevolgen hebben voor de toekomst van Bitcoin ETF’s en hun rol in de bredere markt.

Leverage trading en de toenemende marktvolatiliteit

Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan de huidige volatiele situatie is de toename van leverage trading. Volgens marktanalyse van Cryptoquant heeft het niveau van leverage trading een hoogtepunt bereikt, wat suggereert dat beleggers bereid zijn grote risico’s te nemen in de hoop op hogere winsten.

Hoewel dergelijke strategieën het potentieel hebben om winsten te maximaliseren, vergroten ze ook de kans op aanzienlijke verliezen bij onverwachte prijsdalingen.

Experts zoals Ali Martinez verwachten dat deze trends op korte termijn voor nog meer volatiliteit zullen zorgen. Bekende handelaren zoals Peter Brandt waarschuwen ook voor verdere dalingen van de Bitcoin prijs, ondanks economisch nieuws zoals rentetarieven en stijgende goudprijzen die normaal stabiliserende invloeden kunnen hebben.

Het lijkt erop dat de markt momenteel in een onzekere fase verkeert, waarin zowel investeerders als analisten de ontwikkelingen nauwlettend volgen en anticiperen op mogelijke toekomstige trends. Voor nu lijkt voorzichtigheid geboden, terwijl de markt zoekt naar stabiliteit en beleggers hun strategieën heroverwegen om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Waardoor stijgen Solana memecoins plots zo hard?

Scott

’45% van investeerders gaat in crypto ETF’s investeren’

Scott

Hoe Polkadot kopers de prijsdaling van DOT ervaren

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu