Blockchain Stories
Opvallend: 86-jarige bekent crypto Ponzi fraude
Nieuws

Opvallend: 86-jarige bekent crypto Ponzi fraude

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptowereld is niet alleen berucht vanwege de volatiliteit, maar ook vanwege scams en Ponzi fraude. Regelmatig duiken nieuwsberichten op over Ponzi fraude met crypto en zo ook vandaag weer. Aanklagers in Amerika hebben namelijk een 86-jarige man veroordeeld voor het in gang zetten en uitvoeren van Ponzi fraude.

Bitcoin Ponzi schema

De autoriteiten in Amerika zijn ervan overtuigd dat de 86-jarige man, David Kagel, een Bitcoin Ponzi schema uitgevoerd heeft. Dit schema was vrij eenvoudig in elkaar gezet: Kagel en zijn team verleiden mensen met een aanbod bestaande uit een ontzettend hoog rendement in combinatie met geen risico. Uiteindelijk bleek dit een fraudeleus cryptobot handelssysteem te zijn.

Via dit schema heeft David Kagel met zijn team meer dan $15 miljoen dollar losgepeuterd bij Bitcoin beleggers. Beleggers die het idee hadden dat ze een goede investering deden, terwijl ze in werkelijkheid vol in een oplichtingstruc stapten.

De rol van de 86-jarige man

Op zich is bovengenoemd crypto Ponzi schema niet heel uniek. Het komt met enige regelmaat voor en lijkt lastig uit te roeien te zijn. Wat dit verhaal zo uniek maakt, is dat een 86-jarige man veroordeeld is voor deze fraude. Wat doet een 86-jarige toch in zo’n frauduleus systeem?

De vork bleek als volgt in de steel te zitten. Jaren geleden richtte David Kagel zijn eigen advocatenkantoor op. Hij is inmiddels gestopt met het leveren van advocaat diensten, maar het bedrijf bestaat op papier wel nog. Kagel maakte daar op een slinkse manier gebruik van. Het cryptoteam waar Kagel mee samenwerkte, maakte in samenwerking met hem namelijk officiële brieven op het briefpapier van het advocatenkantoor. De ontvangers van de brieven hadden zodoende het idee dat het om serieuze projecten ging. De aanklagers in Amerika stellen dat dit briefpapier de oplichters ook heeft geholpen om vertrouwen te winnen bij beleggers.

Wat voor straf krijgt de 86-jarige man?

De rol van David Kagel in dit Ponzi fraudesysteem was volgens de Amerikaanse rechtsbank overduidelijk. Ze wilden hem daarom een forse straf opleggen, maar de gezondheid van Kagel staat dat in de weg. Hij heeft een slechte gezondheid en leeft momenteel al in een bejaardentehuis. De rechter heeft hem daarom een proeftijd van 5 jaar opgelegd.

Daarnaast heeft de rechtbank Kagel opgelegd om een boete van $14 miljoen te betalen. Heeft Kagel überhaupt zoveel geld? De verwachting is van wel. Een goede advocaat verdient in Amerika fors, terwijl deze Ponzi fraude ook het nodige geld opgeleverd zou hebben.

Overigens moet Kagel sinds de uitspraak, op 8 oktober gedaan, ook te allen tijde een bewakingsapparaat moeten dragen. Via dit apparaat kunnen de autoriteiten enigszins het gedrag in de gaten houden. Ondertussen is overigens ook al in 2023 de advocatenvergunning van Kagel ingetrokken. Hij kan dus geen advocaten werk meer uitvoeren en kan in principe ook geen brieven meer op het officiële briefpapier opstellen.

Kagel is al met al een 86-jarige man met een creatieve geest, maar spijtig genoeg ook een fraudeur eerste klas. Aldus de rechtbank in Californië.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Ripple whales roeren zich en vergroten hun posities

Scott

Cardano volgt het spoor van Bitcoin met een flinke koersstijging

Scott

Bitcoin ETF’s sloten week 41 grandioos af

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu