Blockchain Stories
Gemengde indicatoren zorgen voor BTC vertraging
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Gemengde indicatoren zorgen voor BTC vertraging

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds 1 januari van het jaar 2024 staat de Bitcoin koers ruim 42% in de plus. Dit is hoofdzakelijk te danken aan het eerste kwartaal van dit jaar. In dat jaar maakte de Bitcoin koers een flinke groei door, waarna hier eigenlijk de klad ingekomen is. Eigenlijk vanaf april 2024 balanceert de Bitcoin koers rondom hetzelfde punt.

Ook in oktober is er vooralsnog sprake van stabilisatie. Vorige week leed Bitcoin nog een fors verlies, terwijl de Bitcoin prijs deze week relatief stabiel blijft. Maar, hoe komt het dan toch dat de Bitcoin koers eigenlijk al vanaf april weinig tot geen bewegingen maakt? Dit heeft, volgens veel analisten, te maken met een combinatie van gemengde indicatoren. Sommige indicatoren spreken in het voordeel van Bitcoin, terwijl andere indicatoren overduidelijk in het nadeel van Bitcoin spreken. Laten we eens een korte en feitelijke analyse opstellen.

Gemengde economische factoren

De Bitcoin koers pauzeert momenteel, maar maakte vorige week dus nog een forse koersdaling door. Die daling was onder meer het gevolg van de onrust in de wereld en ietwat tegenvallende economische cijfers. Sowieso is er vanaf april 2024 al sprake van gemengde economische factoren.

De cryptowereld staat bekend om de hoge volatiliteit. Het geringste nieuws kan al zorgen voor een flinke uitbraak van de koers, zowel naar beneden als naar boven. Doordat de gemengde economische factoren elkaar als het ware opheffen, zijn de economische factoren dit jaar van minder grote invloed.

Eén factor vormt daarop de uitzondering die de regel bevestigd: de renteverlaging van de FED in september. Door deze renteverlaging (in één keer met 0,50%) steeg de Bitcoin koers aanzienlijk. Dit was echter van korte duur, aangezien het begin van oktober juist erg tegenvalt voor Bitcoin. Dát is opmerkelijk, omdat oktober historisch gezien juist één van de beste Bitcoin-maanden is.

Gemengde gevoelens in de markt

De economische factoren zijn dus gemengd en hierdoor van minder grote invloed. Dit geldt ook voor de gevoelens in de markt. Hiermee doelen we onder meer op het aanwezige beleggersvertrouwen en het algehele sentiment dat in de markt hangt.

Eigenlijk al vanaf april 2024 lijken de gevoelens in balans te zijn. Het ene moment is er kortstondig een bullish momentum, terwijl de week daarop de analyses van analisten bearish zijn. Ook hierbij geldt dat de gevoelens elkaar als het ware opheffen. Er is niet één gevoel dat de overhand heeft, waardoor de Bitcoin koers stabiel blijft. Eigenlijk vat onderstaande tweet perfect het huidige momentum samen:

Kan BTC alsnog in 2024 uitbreken?

Regelmatig schrijven we over analyses die door bekende analisten uitgevoerd worden. In meerdere van deze analyses wordt gerept over een koersuitbraak in het laatste kwartaal van 2024 of het eerste kwartaal van 2025. Dat is waar de meeste Bitcoin analisten (en investeerders) nu op inzetten. Mede doordat de Bitcoin halving inmiddels (ver) in het verleden ligt én het vierde kwartaal normaal gesproken het beste kwartaal is. Kan Bitcoin alsnog de koers naar bijvoorbeeld $70.000 of $80.000 doormaken? Wat denk jij?

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Cardano volgt het spoor van Bitcoin met een flinke koersstijging

Scott

Bitcoin ETF’s sloten week 41 grandioos af

Scott

Hoe realistisch is een nieuwe Bitcoin ATH in oktober 2024?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu