Blockchain Stories
Wil Trump de CEO van Robinhood benoemen tot hoofd van de SEC?
Nieuws

Wil Trump de CEO van Robinhood benoemen tot hoofd van de SEC?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Meerdere voormalige Amerikaanse toezichthouders en verschillende effectenadvocaten hebben aangegeven dat Dan Gallagher, de juridisch directeur van Robinhood, mogelijk een kandidaat is om de leiding te nemen over de Securities and Exchange Commission (SEC), als Donald Trump in november de presidentsverkiezingen wint. Gallagher, die eerder van 2011 tot 2015 SEC commissaris was en in 2020 bij Robinhood in dienst trad, wordt door sommigen gezien als een logische keuze voor de functie, aldus een rapport van Politico van 7 oktober.

CEO van Robinhood als directeur van SEC

In juli kondigde Trump aan dat hij SEC voorzitter Gary Gensler zou ontslaan โ€˜op dag รฉรฉnโ€™ als hij de verkiezingen wint en Kamala Harris, de huidige vicepresident van de Verenigde Staten, verslaat. De verkiezingen lijken echter een nek aan nekrace te worden, waarbij Trump en Harris in veel peilingen dicht bij elkaar liggen, zowel landelijk als in cruciale staten.

Naast Gallagher zouden er volgens bronnen binnen de toezichthoudende sector ook andere namen in overweging kunnen worden genomen voor de SEC voorzitter onder een eventuele regering onder Trump. Voormalig commissaris en voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission, Chris Giancarlo, wordt genoemd, evenals voormalig SEC General Counsel Robert Stebbins. Ook Hester Peirce, die momenteel een van de vijf SEC commissarissen is en bekendstaat om haar pro-cryptocurrency standpunten, zou volgens sommigen in aanmerking kunnen komen.

Elon Musk in kabinet van Trump

Over het beleid van Trump op het gebied van cryptovaluta is weinig formeel bekend. Er zijn geen officiรซle aankondigingen gedaan over zijn mogelijke kabinetskeuzes voor een tweede termijn, hoewel er geruchten gaan dat bekende namen zoals JPMorgan CEO Jamie Dimon en BlackRock CEO Larry Fink overwogen zouden zijn voor het ministerie van Financiรซn. Trump zelf ontkende deze berichten echter. Wel suggereerde hij dat Elon Musk, CEO van Tesla, een rol in zijn kabinet zou kunnen vervullen als hij herkozen wordt. Musk heeft de afgelopen maanden publiekelijk zijn steun voor Trump vergroot en verscheen zelfs op het podium tijdens een bijeenkomst begin oktober.

Het is nog niet duidelijk of Kamala Harris, mocht zij de verkiezingen winnen, Gensler zou handhaven als SEC voorzitter. In september verklaarde Harris voor het eerst publiekelijk dat zij van plan is de digitale activa-industrie vanaf 2025 te ondersteunen. Haar positie ten opzichte van de crypto-industrie zou kunnen betekenen dat zij het beleid van de SEC onder Gensler kritisch zou bekijken, aangezien veel voorstanders van cryptovaluta kritiek hebben geuit op zijn aanpak.

Als Harris de verkiezingen wint, zou ze kunnen overwegen Gensler te vervangen, hoewel zijn termijn als SEC voorzitter officieel loopt tot juni 2026. In september gaf de Amerikaanse miljardair Mark Cuban aan bereid te zijn de SEC te leiden in een regering onder Harris, wat een onverwachte wending zou kunnen betekenen voor de regelgeving rond de cryptosector. Kortom, de mogelijke benoeming van een nieuwe SEC voorzitter hangt nauw samen met de uitkomst van de verkiezingen. Zowel de toekomst van de cryptosector als het financiรซle toezicht in de VS kunnen aanzienlijk veranderen afhankelijk van wie er aan de macht komt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Aptos (APT) stijgt 14% in een week, maar trend verzwakt

Julian Smits

Optimisme rond Bitcoin getemperd: Afbouw Chinese stimuleringsplannen

Julian Smits

MOG coin stijgt 16% in 24 uur: Staat er een nieuwe ronde voor de deur?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu