Blockchain Stories
Wat heeft Ethereum nodig om te kunnen herstellen?
Altcoin Cryptomarkt Update Ethereum Nieuws

Wat heeft Ethereum nodig om te kunnen herstellen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Al langere tijd is de Ethereum koers aan het zwalken. Over de afgelopen 14 dagen noteert de Ethereum koers een daling van 8,0%. Een forse daling die wel past bij de rest van de cryptomarkt. Ook de Bitcoin koers heeft met name afgelopen week een flink verlies toe moet geven. Daar waar Bitcoin toch op het nodige goede nieuws lijkt te kunnen rekenen, ziet dit er voor Ethereum toch anders uit.

Kijk alleen maar naar de ETF’s. De Bitcoin ETF’s scoren nu alweer twee dagen op rij groene cijfers, terwijl er in de Ethereum ETF’s weinig tot geen handelsverkeer is. Kijk maar eens naar de cijfers van de laatste twee dagen:

De meeste Ethereum ETF’s vertonen géén tekenen van handel. Wat is er precies aan de hand? Wat er sowieso aan de hand is, is dat Ethereum al langere tijd zoekende is. De Ethereum koers lijkt zich maar niet te kunnen herstellen c.q. herpakken, waardoor een verdere koersdaling niet uitgesloten kan worden. Tegelijkertijd zijn er ook de nodige bullish signalen.

Sterk ondersteuningsniveau in zicht

De huidige Ethereum koers schommelt rond een koers van $2.420. Daarmee zit de koers nog steeds boven een sterk ondersteuningsniveau van $2.832. Zolang de Ethereum koers boven dit niveau blijft, lijken er weinig zorgen te zijn voor een verdere koersdaling.

Het is daarbij zelfs mogelijk dat een ander, sterk ondersteuningsniveau in zicht komt. De koers kan zich vanuit het huidige punt omhoog werken richting een koers van $2.576. Rond die koers bevindt zich het vooralsnog belangrijkste ondersteuningsniveau. Mocht ETH ook van dit niveau ‘de strijd winnen’, kan Ethereum zomaar koers zetten richting de $2.800. Een koers die nu nog ver uit het oog lijkt, maar Ethereum heeft meermaals laten zien over veel veerkracht te beschikken.

Ook volgens analist Ali Martinez is het een kwestie van leven of dood voor ETH.

Martinez benoemt hierbij een potentiële koers van $6.000. Dat lijkt wellicht iets te optimistisch te zijn, maar in dezelfde tweet benoemt hij ook dat de koers kan dalen richting $1.600. Met andere woorden: de Ethereum koers bevindt zich op een belangrijk kruispunt.

Wat is nodig voor een herstel?

Voor een herstel van de Ethereum koers moet sowieso de koers boven het ondersteuningsniveau van $2.382 blijven. Wenselijk is dat de koers zelfs richting het weerstandsniveau van $2.576 stijgt.

Verder is het belangrijk dat er meer en meer bullish sentiment rondom Ethereum ontstaat. Dit kan enerzijds door positieve nieuwsberichten en anderzijds door positieve, externe factoren. Daarbij doelen we uiteraard met name op de economische cijfers uit Amerika. Die cijfers zijn veelal bepalend gebleken voor de ontwikkeling van de Ethereum koers.

Tevens is Ethereum, net zoals elke andere altcoin, afhankelijk van Bitcoin. Het is daarom voor ETH investeerders te hopen dat Bitcoin de klap van vorige week te boven kan komen. Daar lijkt vooralsnog geen sprake van te zijn. Sowieso is van ‘Uptober’ absoluut nog geen sprake, maar de maand oktober duurt nog lang.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Solana kan terugvallen naar $125 ondanks nieuwe mijlpaal

Timo Bruinsma

ZachXBT haalt $275K terug voor slachtoffer van een crypto scam

Pieter de Haan

Ali Martinez: “Dogecoin kan geschiedenis herhalen”

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu