Blockchain Stories
Optimisme rond Bitcoin getemperd: Afbouw Chinese stimuleringsplannen
Bitcoin Nieuws Regulatie

Optimisme rond Bitcoin getemperd: Afbouw Chinese stimuleringsplannen

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De afgelopen weken werd de cryptomarkt, met name Bitcoin (BTC), aangedreven door optimisme. Beleggers waren hoopvol dat de markt zou blijven groeien, gesteund door positieve signalen van wereldwijde economische vooruitgang en een toenemende acceptatie van digitale valuta.

Deze opwaartse trend werd echter abrupt onderbroken na een teleurstellende briefing van China, dat geen nieuwe stimuleringsmaatregelen aankondigde op een moment dat velen als cruciaal beschouwden.

Economische invloed op de cryptomarkt van China

China speelt een aanzienlijke rol in de cryptomarkt, niet alleen als handelsmacht maar ook als belangrijke speler in de crypto mining en handel. Tijdens een recente briefing van de Nationale Ontwikkelings en Hervormingscommissie (NDRC) werden investeerders teleurgesteld door het uitblijven van een langverwacht stimuleringspakket.

Dit leidde tot een daling van Bitcoin met 1,5%. Handelaren hadden gehoopt op een sterk herstel van de Chinese markt na de vakantieperiode, wat gunstig zou kunnen uitpakken voor crypto. De teleurstelling werd versterkt door het gebrek aan concrete toezeggingen voor economische steun, wat de onrust op de markten vergrootte.

Marktreacties en toekomstperspectieven

In de vroege uren van de Aziatische markt zakte Bitcoin verder, waardoor eerdere winsten van de week verloren gingen. Ook andere grote cryptovaluta zoals Solana’s SOL, ether (ETH), en XRP verloren tot 4%.

bitcoin koersgrafiek oktober2024
Bitcoin wordt momenteel verhandeld rond een koers van $62.000. Bron: TradingView

Dit leidde tot een bredere neerwaartse beweging binnen de CoinDesk 20 index, die de prestaties van de meest verhandelde digitale activa volgt. Deze onverwachte veranderingen zetten beleggers aan tot heroverweging van hun strategieรซn, waarbij sommigen ervoor kozen hun posities te verkleinen of zich tijdelijk terug te trekken uit de markt.

Er was een algemene verwachting dat de Chinese aandelenmarkt na de vakantieperiode zou herstellen en mogelijk de cryptomarkt zou beรฏnvloeden. Echter, de teleurstellende NDRC briefing resulteerde in een gedempt marktsentiment en temperde de hoop op een sterke economische opleving, die een vraag naar cryptocurrencies had kunnen aanwakkeren.

Verwachtingen van de Federal Reserve

Terwijl de markten zich aanpassen aan China’s economische beleid, richten crypto handelaars nu hun blik op de komende bijeenkomst van de Federal Reserve. Beleggers hopen dat deze meeting nieuwe inzichten zal bieden over het toekomstige Amerikaanse monetaire beleid en de wereldwijde financiรซle markten.

Dit evenement wordt gezien als een mogelijke richtlijn voor de toekomstige bewegingen van BTC. De publicatie van de FOMC notulen en belangrijke economische cijfers, zoals de werkloosheid en inflatie, kunnen cruciale inzichten bieden voor handelaren die posities in de cryptomarkt overwegen. Dergelijke gegevens kunnen de risicoperceptie en kansen in de cryptosector beรฏnvloeden.

Het is duidelijk dat de cryptowereld sterk beรฏnvloed wordt door externe economische factoren. Beleggers en handelaren dienen waakzaam te zijn voor wereldwijde economische ontwikkelingen en beleidswijzigingen om goed geรฏnformeerde en weloverwogen beslissingen te nemen in dit dynamische financiรซle landschap.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wil Trump de CEO van Robinhood benoemen tot hoofd van de SEC?

Michel Borggreve

MOG coin stijgt 16% in 24 uur: Staat er een nieuwe ronde voor de deur?

Julian Smits

FTX faillissementsplan goedgekeurd: dit ontvangen de schuldeisers

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu