Blockchain Stories
FTX faillissementsplan goedgekeurd: dit ontvangen de schuldeisers
Crypto Exchange Nieuws

FTX faillissementsplan goedgekeurd: dit ontvangen de schuldeisers

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De failliete cryptobeurs FTX heeft een belangrijke stap gezet in haar pogingen om investeerders te compenseren. Een Amerikaanse faillissementsrechter heeft goedkeuring gegeven aan het herstelplan van FTX, dat is ontworpen om schuldeisers terug te betalen. De beurs, die twee jaar geleden failliet ging, heeft sindsdien gewerkt aan het terughalen van activa en heeft nu $16,5 miljard beschikbaar om de schuldeisers te vergoeden.

Hoe het afbetalingsplan eruitziet

Het herstelplan van FTX is voornamelijk gericht op het vergoeden van kleinere klanten, waarbij prioriteit wordt gegeven aan degenen met een saldo van $50.000 of minder. Dit betekent dat naar schatting 98% van de klanten een terugbetaling kan verwachten. De onderhandelingen vonden plaats tussen FTX, schuldeisers, klanten en toezichthouders, en hebben ervoor gezorgd dat een groot deel van de claims wordt afgehandeld voordat andere verplichtingen, zoals belastingen en boetes, worden voldaan.

Een opvallend aspect van het plan is dat particuliere schuldeisers mogelijk tot 119% van hun claimbedragen kunnen ontvangen. Dit is aanzienlijk meer dan velen hadden verwacht, vooral gezien de recente stijging van de Bitcoin prijzen. De waarde van Bitcoin is gestegen van ongeveer $16.000 tijdens de FTX crash naar meer dan $62.000 op dit moment. Ondanks deze positieve ontwikkelingen zijn sommige klanten echter teleurgesteld omdat ze de huidige marktwaarde van hun activa niet volledig terugkrijgen, wat voor sommigen nog steeds een verlies betekent.

De nasleep van het FTX faillissement

De ondergang van FTX verliep chaotisch. De oprichter van het bedrijf, Sam Bankman-Fried, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar wegens fraude. Hij werd ervan beschuldigd klantengelden te hebben misbruikt om zijn hedgefonds, Alameda Research, te redden, wat ernstige problemen binnen FTX aan het licht bracht. In de nasleep van deze onthullingen werkt FTX nu samen met het Amerikaanse ministerie van Justitie om $1 miljard terug te krijgen die tijdens het proces van Bankman-Fried in beslag werd genomen. Dit geld zou kunnen worden gebruikt om de aandeelhouders van FTX te vergoeden.

Ondanks de turbulente periode heeft de nieuwe CEO van FTX, John Ray, benadrukt dat er vooruitgang is geboekt. FTX is erin geslaagd tussen de $14,7 miljard en $16,5 miljard aan activa te herstellen die klaar zijn om verdeeld te worden onder de schuldeisers.

Wat betekent dit voor de crediteuren van FTX?

Nu het herstelplan is goedgekeurd, kunnen de eerste uitbetalingen aan klanten binnen 60 dagen na de officiële start van het plan plaatsvinden. Deze datum moet nog worden bepaald. Veel voormalige gebruikers van FTX wachten inmiddels al bijna twee jaar op de terugbetaling van hun geld. Hoewel dit een grote overwinning lijkt, blijven er bij velen nog zorgen bestaan. Het faillissement van FTX heeft namelijk niet alleen financiële onzekerheid veroorzaakt, maar ook een blijvende emotionele impact gehad op de gedupeerden.

De ineenstorting van de cryptobeurs heeft duidelijk gemaakt dat investeren in cryptocurrencies aanzienlijke risico’s met zich meebrengt. Hoewel er nu uitzicht is op financiële compensatie, zal het trauma van de val van FTX nog lang blijven doorwerken bij veel investeerders.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

MOG coin stijgt 16% in 24 uur: Staat er een nieuwe ronde voor de deur?

Julian Smits

Dogwifhat op koers voor doorbraak door stijgende vraag

Julian Smits

POPCAT whales kopen groot in dicht bij hoogste punt ooit

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu