Blockchain Stories
Dominantie van Bitcoin ETF’s stijgt: wat zegt dit?
Bitcoin Cryptomarkt Update ETF Nieuws

Dominantie van Bitcoin ETF’s stijgt: wat zegt dit?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bij Blockchainstories houden wij graag de prestaties van de Bitcoin Spot ETF’s in de gaten. Deze prestaties zijn namelijk veelal veelzeggend voor het vertrouwen in de markt en bieden een interessante kijk op de algehele cryptomarkt. Wij berichten dan ook regelmatig over de ETF’s, zoals eerder vandaag al. In dit nieuwsartikel schreven wij over een netto instroom van meer dan $235 miljoen. Op één dag welteverstaan. Een indrukwekkende prestatie van een financieel product dat slechts 10 maanden bestaat c.q. verhandelbaar is.

Wat mogelijk nog indrukwekkender is, is de stijgende Bitcoin dominantie. De Bitcoin ETF’s nemen in de Bitcoin markt een steeds belangrijkere rol in, getuige onder meer deze tweet.

5% marktaandeel

Uit bovenstaande tweet, en grafiek, blijkt dat de Bitcoin ETF’s momenteel een marktaandeel van 5% hebben. Dit houdt het volgende in: van alle Bitcoin die momenteel in omloop is, bevindt zich 5% in de Bitcoin ETF’s. Dit is om meerdere redenen zowel indrukwekkend als bizar te noemen.

Ten eerste is het bizar dat de Bitcoin ETF’s pas 10 maanden geleden gelanceerd zijn. In nog geen jaar tijd hebben deze financiële producten dus al een marktaandeel van 5% in weten te nemen. Weten de Bitcoin Spot ETF’s dit tempo vol te houden? Dan gaan de ETF’s de belangrijkste speler in de gehele Bitcoin markt worden.

Ten tweede is het indrukwekkend om naar de ontwikkeling van de Bitcoin Spot ETF’s te kijken. Dit nieuwe financiële product werd met veel bombarie gelanceerd, werd met open armen ontvangen en werd weer naar de achtergrond gedrukt. De economische omstandigheden zaten niet mee en begin augustus vond ook nog een aanzienlinke beurscrash plaats op de cryptomarkt. Dit alles heeft de Bitcoin Spot ETF’s zeker geen goeds gedaan. Des te knapper is het dat dit nieuwe financiële product nu al zo’n marktaandeel opgebouwd heeft.

Tot slot is het belangrijk om naar de algehele markttrend te kijken. Het heeft er alle schijn van dat Bitcoin whales grote hoeveelheden Bitcoin tokens inslaan én dat daarbij de Bitcoin ETF’s niet over het hoofd gezien worden. Dit kan zich op termijn zomaar uiten in een veel bredere adoptie van crypto en Bitcoin. Daar spelen de Bitcoin Spot ETF’s, volgens velen, in ieder geval een belangrijke rol bij/in.

Toenemende vraag, afnemend aanbod

Het proces in de markt wordt perfect in onderstaande tweet samengevat: toenemende vraag, afnemend aanbod.

De economische leerschool laat één duidelijk gevolg zien: een stijgende koers. De vraag naar Bitcoin neemt immers alsmaar verder toe, terwijl er maar een beperkt aantal Bitcoin tokens bestaan. Het aanbod kan dus niet met dezelfde mate toenemen, waardoor er een ongelijkheid in het vraag-aanbod principe ontstaat. In dit geval gaat deze ongelijkheid de Bitcoin koers verder omhoog stuwen.

Wanneer kunnen we ons opmaken voor een verdere stijging van de Bitcoin koers? Het heeft er volgens veel factoren schijn van dat in Q4 van 2024 de weg daadwerkelijk naar boven ingezet wordt. Wat denk jij? Gaat Bitcoin zich al in oktober herstellen en flink groeien?

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

BNB traders moeten op deze prijsniveaus letten

Timo Bruinsma

Bitfinex analisten: “Bitcoin daling is een zegen”

Scott

Bittensor stijgt 16% in 24 uur en $800 kan volgende stap voor TAO zijn

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu