Blockchain Stories
Popcat stijgt met 20% in 24 uur en bereikt nieuwe ATH
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Popcat stijgt met 20% in 24 uur en bereikt nieuwe ATH

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De Solana gebaseerde memecoin Popcat (Ticker: POPCAT) heeft de afgelopen maand een indrukwekkende groei doorgemaakt.ย 

Hiermee heeft het zichzelf gepositioneerd als de best presterende memecoin, terwijl andere memecoins een daling laten zien op de wekelijkse grafieken.

Popcat bereikt nieuwe ATH

In de afgelopen 24 uur heeft Popcat een nieuwe All Time High bereikt, waarbij het de $1,40 heeft doorbroken. Zo steeg de memecoin naar $1,470 en werd op het moment van schrijven verhandeld op $1,450.ย 

Dit markeerde een stijging van ruim 50% op de wekelijkse grafieken en een voortzetting van de bullish trend met een toename van 20% op de dagelijkse grafieken.

Daarnaast is Popcat de meest winstgevende memecoin op de maandelijkse grafieken geworden, met een stijging van maar liefst 185%. Dit roept vragen op over de factoren die achter deze indrukwekkende stijging zitten. Laten we dit hieronder nader bekijken.

Wat drijft de stijging?

Een van de belangrijkste factoren achter de stijging van Popcat is de toename van futures open interest. Volgens gegevens van Coinglass is de open interest met 23,5% gestegen naar $235 miljoen. De open interest in futures steeg van een laag niveau van $121,50 miljoen naar $237 miljoen. 

image
Bron: Coinglass

Een stijging in open interest duidt op het vertrouwen van beleggers in de richting van de memecoin, aangezien zij nieuwe posities openen.

image
Bron: Coinglass

Daarnaast heeft het toegenomen marktsentiment ook een belangrijke rol gespeeld in de aanhoudende stijging van Popcat. Dit bleek uit de toename in handelsactiviteiten. Het handelsvolume van de memecoin is met ruim 90% gestegen tot $1,05 miljard.

Wat is de volgende stap voor Popcat?

Popcat geniet momenteel van een verhoogd positief sentiment. Dit werd ondersteund door de toegenomen vraag naar longposities, zoals blijkt uit een positieve funding rate. Dit suggereert dat beleggers verdere winsten verwachten en steeds meer longposities innemen.

image
Bron: Santiment

Ten slotte is de OI gewogen funding rate de afgelopen week grotendeels positief gebleven. Een aanhoudend positieve gewogen funding rate ondersteunt onze eerdere observatie van de vraag naar longposities. 

image
Bron: Coinglass

Beleggers zijn bereid een vergoeding te betalen aan houders van shortposities om hun trades te behouden, wat wijst op een sterk positief sentiment.

Als de huidige marktomstandigheden aanhouden, zou de memecoin op korte termijn een nieuwe piek kunnen bereiken van $1,60.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Hoe PEPE steeg ondanks dreigende weerstand

Timo Bruinsma

BONK coin stijgt meer dan 10% in afgelopen 24 uur

Timo Bruinsma

SHIB prijs biedt voordelen aan grote investeerders: Details

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu