Blockchain Stories
Hoe PEPE steeg ondanks dreigende weerstand
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Hoe PEPE steeg ondanks dreigende weerstand

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Na een stijging van meer dan 55% in de afgelopen maand, lijkt Pepe (Ticker: PEPE) niet te stoppen. 

PEPE steeg de afgelopen 24 uur met 2,60%. Hoewel we een verdere stijgende beweging voorspellen, moet PEPE eerst de directe weerstand doorbreken om verdere winst veilig te stellen. Laten we hieronder meer bekijken wat on chain metrics aangeven.

Wat de activiteiten van traders laten zien

PEPE handelde maanden binnen een symmetrische driehoek voordat het op 26 september uitbrak. Dit bullish patroon duidt meestal op winsten, maar na de uitbraak daalde de token met 30% in een volatiele markt.ย 

Op het moment van schrijven heeft PEPE een nieuwe rally ingezet en boekt het vooruitgang vanaf een support regio. Deze stijgende trend staat echter onder druk.

Als PEPE er niet in slaagt de weerstand bij $0,00001193 te doorbreken, kan er een mogelijke terugval optreden. Het doorbreken van deze weerstand zou PEPE op koers zetten om het $0,00001308 niveau opnieuw te testen, wat wordt gezien als het korte termijn doel.ย 

image
Bron: TradingView

Aanhoudende koopdruk en momentum kunnen de prijs vervolgens verder omhoog duwen richting $0,00001726.

De aanhoudende rally van PEPE coin

Volgens onze technische analyse is PEPE klaar voor verdere winsten, zoals aangegeven door de Chaikin Money Flow (CMF) en de Relative Strength Index (RSI), die beide wijzen op bullish momentum. 

De Chaikin Money Flow meet de instroom en uitstroom van liquiditeit. Wanneer deze indicator positief is en naar hogere scores beweegt, duidt dit op sterke liquiditeitsstromen.

De Relative Strength Index meet het marktsentiment en of dit bullish of bearish is. De RSI registreert veranderingen in de grootte en snelheid van prijsbewegingen. Wanneer de RSI boven de 50 handelt en stijgend beweegt, duidt dit er meestal op dat de prijs van crypto in een vergelijkbare richting zal volgen.

image
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven zijn zowel de CMF als de RSI hersteld vanaf hun neutrale basislijnen โ€” 0,00 voor CMF en 50 voor RSI. Met beide indicatoren in positief gebied en hun stijgende trends voortzettend, is de kans groot dat PEPE zijn rally zal voortzetten.

Golden cross patroon en momentum

PEPE heeft ook een golden cross patroon gevormd, wat zijn bullish vooruitzichten verder versterkt. Dit patroon ontstaat wanneer de blauwe MACD lijn boven de oranje signaallijn kruist, wat doorgaans wijst op sterk stijgend momentum. 

image
Bron: TradingView

Na deze kruising rijdt PEPE momenteel op dit momentum, zoals blijkt uit de verschijning van enkele positieve momenten op de grafiek. Dit versterkt het vertrouwen dat PEPE de weerstand bij $0,00001193 kan doorbreken, wat de deur opent voor verdere winsten.

Aanhoudende interesse van traders

De Open Interest, die het aantal openstaande derivatencontracten meet, heeft een positieve toename laten zien, met een stijging van 15% tot $160 miljoen. Deze stijging in Open Interest suggereert dat meer long traders de markt betreden, nieuwe contracten openen of bestaande posities uitbreiden, in de verwachting van verdere prijsstijging.

image
Bron: Coinglass

Als deze trend aanhoudt in combinatie met andere ondersteunende technische indicatoren, ligt PEPE op koers om de geprojecteerde prijs doelen te bereiken.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Popcat stijgt met 20% in 24 uur en bereikt nieuwe ATH

Timo Bruinsma

BONK coin stijgt meer dan 10% in afgelopen 24 uur

Timo Bruinsma

SHIB prijs biedt voordelen aan grote investeerders: Details

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu