Blockchain Stories
Zorgt de Toncoin adoptie stijging voor stop dalende trend?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Zorgt de Toncoin adoptie stijging voor stop dalende trend?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een week waarin de prijs van Toncoin (Ticker: TON) bijna dubbelcijferige verliezen leed, heeft het bullish sentiment uiteindelijk de controle teruggewonnen.

Het is interessant om te zien dat ondanks de prijsvolatiliteit de adoptie van TON in de markt sterk is gestegen. 

Zal deze stijgende adoptie voldoende zijn om de prijs verder te laten stijgen? Laten we dit verder analyseren in dit artikel.

Dieper duiken in het Toncoin ecosysteem

IT Tech, een bekende crypto analist, deelde een tweet waarin verschillende ontwikkelingen binnen het Toncoin ecosysteem werden belicht. 

Zo is het aantal dagelijkse actieve wallets voor Toncoin gestegen van 2,20 miljoen in augustus naar 3,80 miljoen eind september. Dit toont duidelijk een toename in het gebruik en de adoptie van TON wereldwijd.

Daarnaast werd er gewezen op de aanwezigheid van grote investeerders, ook wel whales genoemd. Volgens de tweet:

De concentratie van whales is opmerkelijk hoog binnen het TON ecosysteem, waarbij GOMINING en JETTON een concentratie van 96% laten zien. Deze dominantie van grote holders kan de marktdynamiek beïnvloeden, wat impact kan hebben op kleinere investeerders en de algehele liquiditeit van de markt.

Ondanks de schommelingen in de markt bleef de marktkapitalisatie van Toncoin stabiel op $13,40 miljard eind september. Dit wijst op vertrouwen van investeerders en Toncoin’s sterke positie binnen het ecosysteem, wat een gevoel van veiligheid biedt temidden van volatiliteit.

Kan dit TON helpen om bullish te worden?

Ondanks de positieve ontwikkelingen, is de prijs van TON vorige week met meer dan 9% gedaald. We is het opmerkelijke dat de prijs van Toncoin in de afgelopen 24 uur is gedaald met ongeveer 4%. Op het moment van schrijven wordt de token verhandeld rond de $5,191.

We hebben vervolgens de on chain gegevens van de token geanalyseerd om te bepalen of de stijgende adoptie en andere bovengenoemde factoren voldoende zijn om deze bull rally te ondersteunen. 

Volgens gegevens van Santiment bleef het gewogen sentiment van Toncoin de afgelopen week positief. Dit geeft aan dat het bullish sentiment rondom de token sterk was. Bovendien was de sociale dominantie relatief hoog, wat de populariteit van Toncoin binnen de crypto wereld weerspiegelt.

image
Bron: Santiment

Ook is het aanbod van TON op exchanges drastisch gedaald. Dit wijst erop dat investeerders de token hebben gekocht in de hoop op een blijvende prijsstijging in de komende dagen.

Wat zeggen de technische indicatoren?

Op basis van onze analyse van de dagelijkse grafiek van TON, raakte de prijs de onderste limiet van de Bollinger Bands. Dit betekent dat er een grote kans is op een stijgende beweging. Als dit inderdaad gebeurt, kan TON als eerste doel de $6,80 bereiken.

image
Bron: TradingView

Mocht het echter de beren zijn die de overhand krijgen, dan zou de prijs van de token kunnen dalen tot $4,40. 

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Polymarket op Polygon bereikt $2 miljard in handelsvolume 

Timo Bruinsma

LINK zoekt interesse, maar $40 lijkt nog onwaarschijnlijk

Timo Bruinsma

Dogwifihat en het potentieel: hoe hoog kan de memecoin gaan?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu