Blockchain Stories
Popcat gaat Floki verslaan qua marktkapitalisatie
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Popcat gaat Floki verslaan qua marktkapitalisatie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds september heeft de kat gerelateerde memecoin Popcat (Ticker: POPCAT) indrukwekkende prestaties laten zien binnen de memecoin sector. 

De waarde is in de afgelopen 30 dagen met meer dan 100% gestegen, en daarmee overtrof het de rest van de markt, inclusief Dogwifhat (Ticker: WIF), die in de eerste helft van 2024 nog leidde qua marktkapitalisatie. Sommige communityleden zijn van mening dat POPCAT zijn momentum kan vasthouden dankzij hernieuwde speculatieve interesse en zelfs Floki (Ticker: FLOKI) kan overtreffen.

image
Bron: CoinMarketCap

Kan Popcat Floki inhalen?

Volgens Andrew Kang van Mechanism Capital was POPCAT een van de grootste profiteurs van recente kapitaalinjecties van altcoins naar memecoins. Hij verklaarde:


Popcat lijkt een van de begunstigden te zijn van deze kapitaalstromen – nu in een fase van prijsontdekking. Het zet zich schrap om zich te voegen bij de vier grootmachten van deze cyclus: BONK, WIF, PEPE en FLOKI.

Ook Joshua Kang, hoofd bij Mozaik Capital, was ervan overtuigd dat POPCAT FLOKI kan inhalen:


Popcat gaat Floki inhalen.

Popcat liet tijdens het marktherstel in september unieke en enorme tractie zien. Het was de eerste altcoin die een nieuwe All Time High (ATH) bereikte in die periode. 

Met meer hefboomwerking voor de memecoin op Binance, beweerde Kang dat POPCAT de “DOGE van de katten” kan worden die de sector zal overtreffen.

Het momentum van memecoins

De memecoin sector was tot nu toe het best presterende verhaal van het jaar. Volgens analist Murad Mahmudov zou de dominantie van de sector zelfs kunnen doorgaan tot 2025. Op het moment van schrijven was POPCAT de 7e grootste memecoin op basis van marktkapitalisatie, net onder FLOKI. 

De recente rally van POPCAT zorgde ervoor dat het een mijlpaal van één miljard dollar bereikte. De marktkapitalisatie bedroeg $1,20 miljard, terwijl FLOKI op $1,25 miljard stond.

Tijdens het weekend toonden gegevens van Coinglass aan dat POPCAT hoger stond dan FLOKI in termen van handelsvolume en Open Interest (OI) percentages. Dit illustreerde dat POPCAT meer interesse genoot dan FLOKI. Als deze trend aanhoudt, zou POPCAT FLOKI kunnen inhalen.

image
Bron: Coinglass

Op het moment van schrijven was POPCAT gewaardeerd op $1,20 en bevond zich in een fase van prijs ontdekking. Op korte termijn zijn de belangrijke niveaus om in de gaten te houden $1,10 en $1,40.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Belastingregels versoepeld: VAE maakt cryptotransacties belastingvrij

Pieter de Haan

Zal Dogwifhat onder de $2 dalen nu bearish trends aanhouden?

Timo Bruinsma

Herhaalt Bitcoin zijn geschiedenis? Waarom een bull run opkomst is

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu