Blockchain Stories
De impact van geopolitieke onrust op goud, zilver en de olieprijzen
Nieuws

De impact van geopolitieke onrust op goud, zilver en de olieprijzen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Afgelopen week was er veel aandacht voor het Midden-Oosten en de oplopende spanningen die daaruit voortvloeiden. Madelon Vos bespreekt in haar laatste aflevering de sterke invloed die deze onrust heeft op de financiële markten. Ze legt uit hoe de financiële wereld reageert op dergelijke gebeurtenissen en welke macro-economische trends momenteel de grootste rol spelen.

Goud en zilver als safe havens

Madelon legt uit dat in tijden van onzekerheid beleggers vaker hun toevlucht zoeken in stabiele assets zoals goud en zilver. Goud fungeert al eeuwenlang als een veilige haven in tijden van geopolitieke spanningen en economische onzekerheid.

De recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten en de aanhoudende economische problemen in China zorgen voor een extra stijging in de vraag naar deze edelmetalen. Zilver maakt daarnaast een inhaalbeweging, niet alleen als veilige haven, maar ook vanwege de toenemende vraag in de productie van zonnepanelen en de energietransitie.

De effecten op de olie en gasprijzen

De oplopende spanningen in het Midden-Oosten hebben daarnaast ook een directe invloed op de olie en gasmarkten. Het Midden-Oosten is een cruciale speler in de wereldwijde olieproductie, en conflicten in deze regio kunnen snel leiden tot verstoringen in de aanvoer.

Madelon wijst op het strategische belang van de Straat van Hormuz, een belangrijke doorgang voor de wereldwijde olietoevoer. Ze benadrukt dat beleggers de olieprijs nauwlettend in de gaten houden, omdat eventuele escalaties in het gebied een forse prijsstijging kunnen veroorzaken.

Macro-economische vooruitzichten

Naast de directe impact van geopolitieke onrust, bespreekt Vos ook de bredere macro-economische trends die invloed hebben op de markten. Ze wijst op het mogelijke liegen van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, over de werkelijke staat van de Amerikaanse economie. Ook benoemt ze de toenemende schuldenlast onder consumenten, met name in de vorm van creditcardschulden, wat een indicatie kan zijn van bredere economische problemen. Dit alles zorgt voor een verhoogde volatiliteit op de aandelenmarkten, waarbij beleggers hun posities heroverwegen en vaker kiezen voor defensieve strategieën.

Al met al biedt Vos een gedetailleerd overzicht van de complexiteit van de huidige financiële situatie. Ze benadrukt het belang van een goed begrip van geopolitieke en macro-economische ontwikkelingen om slim te kunnen navigeren door deze turbulente tijden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Is het tijd om de dip te kopen? Analyse van Michaël van de Poppe

Pieter de Haan

Hoe groot is de kans op een 35% rally voor PEPE?

Timo Bruinsma

Worldcoin krijgt meer aandacht, kan het groeien richting $2?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu