Blockchain Stories
Belastingregels versoepeld: VAE maakt cryptotransacties belastingvrij
Nieuws

Belastingregels versoepeld: VAE maakt cryptotransacties belastingvrij

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vanaf 15 november 2024 hoeven bedrijven en particulieren in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) geen btw meer te betalen op het overmaken en omwisselen van cryptovaluta. Dit is onderdeel van een reeks aanpassingen in de btw regels die door de VAE zijn doorgevoerd om het zakendoen met digitale valuta aantrekkelijker te maken.

Deze verandering zorgt ervoor dat cryptotransacties vrijgesteld zijn van belasting, en bedrijven worden aangespoord om hun belastingaangiften hierop aan te passen.

Vereenvoudigde regels voor exporteurs en minder btw druk

Naast de wijzigingen voor cryptotransacties, heeft de VAE ook de regels voor btw op goederenexport versoepeld. Bedrijven die exporteren, hebben nu minder administratieve rompslomp om aanspraak te maken op het 0% btw tarief. Waar eerder meerdere documenten vereist waren, is het nu voldoende om één type bewijsstuk aan te leveren, zoals een douaneverklaring of een verzendcertificaat. Deze aanpassing maakt het makkelijker voor bedrijven om te profiteren van de nultariefregeling bij export, wat de internationale handel bevordert.

De versoepeling geldt echter niet voor alle diensten. Volgens de nieuwe regels zullen bepaalde diensten, afhankelijk van waar ze worden geleverd, toch onderworpen blijven aan btw. Zo worden diensten zoals onroerend goed en telecommunicatie nog steeds belast als ze binnen de VAE worden uitgevoerd of genoten. Hierdoor moeten bedrijven zorgvuldig bepalen waar hun diensten daadwerkelijk plaatsvinden om te bepalen of ze in aanmerking komen voor btw vrijstelling.

Belastingvrijstelling voor financiële diensten, inclusief crypto

Een van de belangrijkste veranderingen is de belastingvrijstelling voor financiële diensten, waaronder het beheer van investeringsfondsen en cryptotransacties. Deze vrijstelling, die met terugwerkende kracht ingaat vanaf 1 januari 2018, betekent dat bedrijven die zich bezighouden met het beheren van investeringsfondsen of het overdragen en omwisselen van virtuele activa geen btw hoeven af te dragen over deze activiteiten. Dit kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren voor bedrijven in de financiële sector.

Voor bedrijven die eerder btw hebben betaald over cryptotransacties, kan het nodig zijn om hun eerdere belastingaangiften te herzien en vrijwillige correcties in te dienen. Dit kan resulteren in het terugvorderen van onterecht betaalde btw. Ook moeten cryptobedrijven aandacht besteden aan hun ‘input-btw’, waarbij ze btw kunnen terugvorderen die zij hebben betaald bij de aanschaf van bepaalde goederen en diensten. Deze veranderingen geven cryptobedrijven de kans om hun kosten te verlagen en efficiënter te opereren in de VAE.

Nieuwe regels bieden kansen voor cryptobedrijven

De VAE blijft haar positie als crypto-vriendelijke jurisdictie versterken door regelgeving voortdurend aan te passen. Onlangs werd een overeenkomst gesloten tussen de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) en de Securities and Commodities Authority (SCA) van de VAE, waardoor dienstverleners op het gebied van virtuele activa eenvoudiger in het hele land kunnen opereren.

Dit betekent dat cryptobedrijven in Dubai automatisch ook in de rest van de VAE diensten kunnen aanbieden, mits ze een licentie hebben van VARA. Daarnaast heeft de VAE striktere regels ingevoerd voor het adverteren van cryptobeleggingen, waarbij bedrijven verplicht zijn om duidelijke disclaimers op te nemen over de risico’s van deze volatiele markt.

Dankzij deze belasting en regelgevingsaanpassingen kunnen bedrijven die zich bezighouden met crypto profiteren van een gunstiger belastingklimaat. Dit maakt de VAE een aantrekkelijke locatie voor internationale cryptobedrijven en investeerders die willen opereren in een belastingvriendelijke omgeving.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Popcat gaat Floki verslaan qua marktkapitalisatie

Timo Bruinsma

Zal Dogwifhat onder de $2 dalen nu bearish trends aanhouden?

Timo Bruinsma

Herhaalt Bitcoin zijn geschiedenis? Waarom een bull run opkomst is

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu