Blockchain Stories
Zorgt $259 miljoen aan Ethereum naar beurzen voor prijsdruk?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Zorgt $259 miljoen aan Ethereum naar beurzen voor prijsdruk?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH), de op een na grootste cryptocurrency na Bitcoin (Ticker: BTC), staat onder grote verkoopdruk. Dit komt vooral doordat handelaren hun ETH verplaatsen naar beurzen.ย 

Op het moment van schrijven is meer dan 108.000 ETH met een waarde van ongeveer $259 miljoen binnen slechts 24 uur naar beurzen gestuurd. Een dergelijke instroom kan wijzen op een mogelijke prijsdaling van ETH, aangezien een hoger aanbod in combinatie met stagnerende vraag de prijzen lager maakt.

image
Bron: Ali_charts on X / CryptoQuant

Daarnaast is een deelnemer aan de Ethereum Initial Coin Offering (ICO) de afgelopen tijd geleidelijk ETH aan het verkopen. Onlangs verkocht deze wallet 6.000 ETH ter waarde van $14,1 miljoen, waarmee het totaal aantal verkochte ETH sinds 22 september 2024 op 40.000 komt. 

Deze verkopen worden gedaan tegen een gemiddelde prijs van $2.520. Ondanks deze transacties houdt de ICO deelnemer nog steeds 99.500 ETH vast, met een waarde van ongeveer $238 miljoen, wat op toekomstige verkoopdruk kan wijzen.

image
Bron: Lookonchain

ETH prestatie in vergelijking met andere activa

ETH presteert ook slechter in vergelijking met andere beleggingsproducten zoals Bitcoin en de S&P 500. Terwijl BTC slechts een lichte daling van 0,30% zag en de S&P 500 een stijging van 3,60% liet zien, is ETH de afgelopen drie maanden met maar liefst 25% gedaald.

De totale vergoedingen op het Ethereum netwerk zijn ook met 44% gedaald, wat neerkomt op $247 miljoen. Deze daling in vergoedingen draagt bij aan de strijd die Ethereum momenteel doormaakt. Bovendien is de on chain activiteit op het Ethereum Mainnet de afgelopen drie maanden ook afgenomen.

image
Bron: IntoTheBlock

De impact van de Dencun upgrade

De Dencun upgrade heeft ook bijgedragen aan de ondermaatse prestaties van Ethereum. Deze update verlaagde de Layer 2 transactiekosten met meer dan 10 keer, wat leidde tot een explosie van activiteit op L2 netwerken.ย 

Hierdoor zijn de kosten op het Ethereum Mainnet gedaald, wat heeft geleid tot minder verbrande ETH. Dit heeft ertoe geleid dat Ethereum opnieuw kostenverhogend werd, nadat het eerder een andere koers volgde.

image
Bron: IntoTheBlock

Door de zomerstilte en de consolidatie in de traditionele markten zijn de on chain vergoedingen gedaald naar meerjarige dieptepunten. Lagere vergoedingen en minder hoge burn rates zijn te vergelijken met een bedrijf dat dalende inkomsten heeft en zijn inkoop van aandelen stopzet. Met deze veranderingen is het niet verrassend dat de prijs van ETH moeite heeft.

Daarnaast blijft het onzeker welke langetermijnvoordelen ETH kan behalen uit de miner extractable value op L2 netwerken.

Invloed van L2 op ETH en de opkomst van Optimism

Tot slot heeft Optimism (Ticker: OP), een van de toonaangevende Layer 2 netwerken op Ethereum, zijn governance token beter zien presteren dan andere. In het derde kwartaal steeg het OP/ETH pair met 28%, wat te danken is aan de grotere on chain activiteit op L2’s, waardoor het Ethereum overtreft.

image
Bron: IntoTheBlock

De opkomst van Optimism, mede door de operaties van Coinbase Base L2 op de Optimism Superchain, benadrukt de toenemende dominantie van L2 netwerken. Dit blijft een effect hebben op de waarde van Ethereum.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogwifihat en het potentieel: hoe hoog kan de memecoin gaan?

Timo Bruinsma

Bitcoin op $62.000, zal de koopdruk het verder omhoog duwen?

Timo Bruinsma

Waarom Solana moeite heeft om zijn stijgingen in H2 2024

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu