Blockchain Stories
Whales en SEC beroep beïnvloeden XRP koers in 2024
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Whales en SEC beroep beïnvloeden XRP koers in 2024

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente prijsdaling van XRP heeft voor veel opschudding gezorgd op de cryptomarkt. Binnen vier dagen is de waarde van deze digitale munt gezakt van $0,6412 naar een dieptepunt van $0,5118, wat neerkomt op een aanzienlijke daling van bijna 20%.

Dit heeft geleid tot bezorgdheid onder beleggers en speculanten, die zich afvragen wat de oorzaak is van deze plotselinge beweging.

Sommigen wijzen naar de huidige marktomstandigheden en volatiliteit binnen de cryptowereld, terwijl anderen speculeren over mogelijke veranderingen in reguleringen of interne kwesties binnen het XRP netwerk. Het is een onrustige tijd voor handelaren die moeten beslissen of ze hun posities aanhouden of verkopen.

Aanzienlijke prijsdaling van XRP: Oorzaken en gevolgen

De neerwaartse spiraal van de XRP prijs kan grotendeels worden toegeschreven aan twee belangrijke gebeurtenissen. Allereerst is er het besluit van de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) om in beroep te gaan tegen een eerdere uitspraak die gunstig was voor XRP.

Koersgrafiek XRP Oktober2024
Bron: TradingView

Deze juridische stap heeft geleid tot onzekerheid en volatiliteit op de markt. Velen hadden voorspeld dat een dergelijk beroep een significante marktimpact zou hebben.

Daarnaast heeft de onverwachte escalatie van het conflict tussen Israël en Iran de situatie verergerd. Dit geopolitieke incident heeft geleid tot verdere onzekerheid op de markten, waardoor investeerders zich terughoudend opstellen.

Whales en hun invloed: Angst in de markt

Een ander cruciaal aspect van deze marktbeweging is het gedrag van zogenaamde whales grote investeerders die aanzienlijke hoeveelheden XRP bezitten. Onlangs is waargenomen dat deze beleggers hun XRP tokens massaal hebben verplaatst naar exchanges zoals Binance. Dit wordt vaak gezien als een teken dat zij verdere prijsdalingen verwachten en hun risico willen minimaliseren door hun posities te liquideren.

Cryptoquant 1
Bron: TradingView

De acties van deze whales hebben de angst onder kleinere investeerders aangewakkerd, wat heeft bijgedragen aan de dalende trend van de XRP prijs. De bewegingen van grote spelers in de markt zijn vaak een indicatie van de heersende stemming onder beleggers.

Analyse van de XRP markt en toekomstperspectieven

De huidige trends in de XRP markt wijzen op een overwegend bearish toekomstperspectief. Technische analyses tonen aan dat de prijs van XRP momenteel onder zijn 200 Simple Moving Average ligt, wat doorgaans een negatief signaal is voor beleggers. Bovendien suggereren sommige analisten dat de prijs verder kan dalen naar $0,48 als de huidige trend zich doorzet.

XRP koersgrafiek2 oktober2024
Bron: TradingView

Het is essentieel voor investeerders om de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en voorbereid te zijn op verdere marktverschuivingen. Het is belangrijk om geduldig te blijven en een grondige analyse uit te voeren voordat er handelsbeslissingen worden genomen.

Deze gebeurtenissen onderstrepen het belang van inzicht en voorzichtigheid bij het navigeren in de volatiele wereld van cryptocurrency.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Solana prijsvoorspelling: Traders, let op deze niveaus!

Timo Bruinsma

Celestia bullish patroon geanalyseerd: Rally van 35% mogelijk?

Timo Bruinsma

Marktsignalen wijzen op mogelijke daling Bitcoin naar $52.000

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu